Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό απ’ ότι φαίνεται, αυτό το κύμα καταγγελιών οφείλεται στην ευαισθητοποίηση των φορέων αλλά και των γονέων. Σε δημοσίευμα του το ΑΠΕ, αναφέρει ότι από τις αρχές του 2016 έως σήμερα, υπήρξαν περίπου 200 καταγγελίες.

Όπως ανέφερε  η προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, «Από τις αρχές του 2016 έως σήμερα, είχαμε 200 καταγγελίες που αφορούσαν από απλή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέχρι και σεξουαλική κακοποίηση σε παιδιά από 4 έως 17 χρόνων. Έγιναν αρκετές συλλήψεις, πολλές υποθέσεις έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες και 18 άτομα προφυλακίστηκαν».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι, τα παιδιά τώρα μιλάνε με περισσότερη ευκολία ενώ οι γονείς είναι πιο ενημερωμένοι. Επίσης, σημείωσε ότι «συνήθως τα άτομα είναι υπεράνω υποψίας, τα οποία είναι γνωστά στην οικογένεια και έχουν αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος είπε ότι ο οργανισμός από το 2016, έχει δεχθεί 1.624 καταγγελίες ενώ μεταξύ αυτών μόνο οι 4 αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα