Θλίψη στην Καλαμάτα για το θάνατο του Λυκούργου Γαϊτανάρου

Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα (12/2) ένας από τους μακροβιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Λυκούργος Γαϊτανάρος που ίδρυσε την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας.

Ο επίτιμος πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» νοσηλευόταν στην Β’ παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ και τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 91 ετών.

Ο επιχειρηματίας, τυποποιητής και εξαγωγέας ελαιολάδου, με καταγωγή από τους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης ήταν παράλληλα εκείνο που ανέβασε την Καλαμάτα στην Α’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της το 1972, συνδέοντας το όνομα του με την πρώτη χρυσή εποχή της ασπρόμαυρης ομάδας. Την τελευταία δεν την εγκατέλειψε ποτέ και την παρακολουθούσε ακόμα και σαν απλός φίλαθλος μέχρι και πριν λίγο καιρό.

Πέρα από την ποδοσφαιρική και επιχειρηματική του δράση είχε επιδείξει σημαντικό επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό έργο με συνεχή στήριξη συνανθρώπων. Κατείχε εργοστάσιο εμφιάλωσης λαδιού καθώς και το 50% του ξενοδοχείου Pharae Palace στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα