Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, 88-63 τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League με σκορ 88-63, ενώ σίγουρα θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος και με τη διαφορά των 25 πόντων που δεν αποκλείεται να παίξει το ρόλο της στην τελική βαθμολογία, άρα και στο πλεονέκτημα έδρας στα Play Off!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το ξεκάθαρο πρόβλημα των «πρασίνων» στη θέση «1» και σε τέτοια ματς αν δεν υπάρχει ηρεμία δεν μπορείς να έχεις τύχη – ιδίως εκτός έδρας σε εχθρικό περιβάλλον. Ο ΠΑΟ έμεινε κοντά στο σκορ στην αρχή χάρη σε τρία εύστοχα τρίποντα και στη συνέχεια χάρη σε κάποιες προσωπικές ενέργειες του Μπουρούση και του Παππά, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να ακολουθήσει με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι συνεχώς να «χτίζουν» διαφορά και να φτάσουν τους 18 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (50-32) χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο τετράλεπτο (επί μέρους σκορ 14-1).

Στην επανάληψη η διαφορά κυμαινόταν διαρκώς γύρω από αυτούς τους 18 πόντους, ποτέ δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να πλησιάσουν και να πουν ότι διεκδικούν κάτι από το παιχνίδι. Στο τελευταίο πεντάλεπτο το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 28 πόντους, για να ολοκληρωθεί τελικά το παιχνίδι στο 88-63.  Οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές λύσεις από όλους τους παίκτες και δεν υπήρξε σχήμα στο παρκέ που να μην υπερίσχυσε  Από τους πρωταθλητές ο Πρίντεζης ηγήθηκε της προσπάθειας επιθετικά και γενικά δεν υστέρησε κανείς, ίσως απλά δεν μπήκαν αρκετά στο παιχνίδι οι Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου, ενώ ήταν άστοχος ο Μάντζαρης. Ο Παναθηναϊκός Superfoods απογοήτευσε και μάλλον παράτησε το παιχνίδι αρκετά νωρίς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα