Θρίλερ με τις εκλογές στις ΗΠΑ – Σε άνοδο τα ποσοστά του Τραμπ

Εκλογές θρίλερ αναμένονται στις ΗΠΑ αφού ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μειώσει τη ψαλίδα της διαφοράς από την Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τον σημερινό μέσο όρο των δημοσκοπήσεων να βρίσκεται στο 1,7%, ενώ ο προεκλογικός χρόνος έχει μειωθεί αισθητά εν όψει  της μάχης της ερχόμενης Τρίτης.

Αρκετές από τις αμερικανικές πολιτείες – κλειδιά που θεωρούνταν σίγουρες για τη Χίλαρι Κλίντον φαίνεται πως αλλάζουν προτιμήσεις.

Σε έρευνα του Reuters / Ipsos States of the Nation project φαίνεται πως οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ το προβάδισμα που είχε η Κλίντον στο Μίσιγκαν έχει μειωθεί στο όριο του προεκλογικού συναγερμού, εντείνοντας την ανησυχία στο προεκλογικό επιτελείο των Δημοκρατικών.

Η κατάσταση στο Οχάιο παραμένει συγκεχυμένη, ενώ η Πενσυλβάνια φαίνεται να τείνει προς την Κλίντον.

Ανησυχώ για το ενδεχόμενο προεδρικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Νομίζω είναι καιρός να έχουμε μία γυναίκα πρόεδρο,” δηλώνει χαρακτηριστικά η 83χρονη Νάνσι Νταμπς, συνταξιούχος από το Πίτσμπουργκ, που τονίζει ότι θα ψηφίσει την Κλίντον.

Όλοι παραδέχονται σήμερα ότι για τους υποστηρικτές της Κλίντον υπήρξε μία άμεση μετάβαση από τη σιγουριά της προεδρικής νίκης, στο άγχος των τελευταίων ημερών της προεκλογικής εκστρατείας.

“Νομίζω ότι όλοι μας γινόμαστε νευρικοί. Το αποτέλεσμα των εκλογών φαίνονταν τόσο σίγουρο, πριν από δύο εβδομάδες,” δηλώνει ο Ρατζναντίνι Πιλάι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (University at San Marcos), ο οποίος σχεδιάζει να υποστηρίξει την Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, μερικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χίλαρι Κλίντον ανακτά κάποιες δυνάμεις, μετά την πτώση που είχαν τα ποσοστά της την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση (Washington Post-ABC News) έχει προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Τραμπ. Η ίδια δημοσκόπηση την έδειχνε να βρίσκεται ελαφρά πίσω από τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα