Θριαμβευτική η πρεμιέρα της «Τραβιάτας»

Μια σπάνια εμπειρία βίωσαν οι θεατές της πρεμιέρας της «Τραβιάτας» του Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Μόλις ολοκληρώθηκε η μαγευτική παράσταση, ξέσπασε θερμότατο χειροκρότημα συνοδευόμενο από επευφημίες προς τους πρωταγωνιστές, τους συντελεστές και την Ορχήστρα της ΕΛΣ. Ενδεικτικό του ενθουσιασμού είναι ότι στην υπόκλιση της πρωταγωνίστριας Μυρτώς Παπαθανασίου, όλοι οι θεατές την χειροκρότησαν όρθιοι, επευφημώντας την.

Η δύναμη του σπουδαίου έργου του Τζουζέππε Βέρντι, η κλασική σκηνοθεσία με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου, η εξαιρετική απόδοση της Ορχήστρας υπό τον Ηλία Βουδούρη και κυρίως οι έξοχοι πρωταγωνιστές δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα, η οποία κορυφώθηκε με ένα σπουδαίο χειροκρότημα.

Βεβαίως, η πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο στα πέρατα του κόσμου με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, για την ερμηνεία της σε αυτόν τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στην Όπερα του Ντάλλας. Μαζί της οι εξαιρετικοί πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Αντώνης Κορωναίος και Δημήτρης Πλατανιάς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό για τις επιτυχημένες ερμηνείες τους. Το καστ συμπλήρωσαν νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες Μονωδοί. Την Χορωδία της ΕΛΣ, διεύθυνε ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ τη χορογραφία υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας.

Μυρτώ Παπαθανασίου Υπόκλιση_2203Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας.

Επόμενες παραστάσεις 20, 22, 23 Μαΐου 2015.

Στην παράσταση της Παρασκευής 22 Μαΐου 2015 όλες οι κατηγορίες των εισιτήριων διατίθενται με έκπτωση 15%, στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της ΕΛΣ.

Στη δεύτερη παράσταση της παραγωγής, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, θα διατεθούν 150 θέσεις για ανέργους στην τιμή των 5€.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα