Θωράκισε την άμυνα, ψάχνει τέρμα και εξτρέμ!

 

 

Άλλη μία μεταγραφή για την ΑΕΚ από το πουθενά! Την ώρα που οι πληροφορίες έλεγαν πως προτεραιότητα είναι ο τερματοφύλακας, αλλά και ένας κεντρικός αμυντικός που να μπορεί να παίζει και ως αριστερός οπισθοφύλακας, τελικά αποκτήθηκε ένα καθαρόαιμο αριστερό μπακ (που παίζει και ως φουλ-μπακ), ο 26χρονος Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Παλμιέρι!

Πρόκειται για έναν παίκτη που έγινε επαγγελματίας σε σχετικά μεγάλη ηλικία, στα 21 του, και μέχρι τα 23 είχε παραστάσεις μόνο από κάποια λίγα παιχνίδια της Νοροέστε στο τοπικό πρωτάθλημα του Σάο Πάολο. Το 2013, ωστόσο, έκανε το μεγάλο βήμα, πήρε μεταγραφή για την Μποταφόνγκο και από τότε μετράει 66 εμφανίσεις σε υψηλό επίπεδο, με αποκορύφωμα τη φετινή του σεζόν με τη φανέλα της Φλουμινένσε που είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος ως αριστερό μπακ.

Όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι ακραίοι οπισθοφύλακες, έχει και επιθετικές τάσεις. Πρόκειται για έναν παίκτη που άφησε άναυδο τον Μιλοβάνοβιτς όταν επισκέφτηκε τη Βραζιλία για να δει τον Λούκα και κάποιους άλλους παίκτες και είχε την τύχη να τον τσεκάρει μόνο και μόνο επειδή άνηκε στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με τον Λούκα για τον οποίο ζητούσε πληροφορίες. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ μετέφερε το όνομά του σε πλήρη μυστικότητα, έγιναν οι επαφές χωρίς πολλά-πολλά και μόλις οι Βραζιλιάνοι (που κλήθηκαν στην Ελλάδα για διαπραγματεύσεις) άκουσαν την προσφορά του 1.000.000 ευρώ είπαν αμέσως το ναι! Βέβαια, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξήγησε πως αυτή η κίνηση καλής… θέλησης, είναι δείγμα διάθεσης περεταίρω συνεργασίας, κάτι που σημαίνει πως το γραφείο ίσως κάνει κάποιο «σκόντο» για τον Λούκα!

Το ποσό της προσφοράς ακούγεται και είναι μεγάλο για έναν μάλλον άγνωστο παίκτη, που στη Βραζιλία, όμως, θεωρείται το καλύτερο αριστερό μπακ και ο ποδοσφαιριστής με την καλύτερη πρόοδο. Όσον αφορά το Financial Fair Play, η ΑΕΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού έχει δαπανήσει ελάχιστα χρήματα για μεταγραφές και συμβόλαια, ενώ από πέρσι που έγινε ΠΑΕ έχει πολλά έσοδα (διαρκείας, νέοι χορηγοί κτλ) και ελάχιστα έξοδα!

Μετά από αυτή την κίνηση, ο Πεταυράκης μάλλον οδεύει προς την έξοδο. Ίσως συνεχιστούν οι προσπάθειες για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού οπισθοφύλακα, σίγουρα εξετάζεται η περίπτωση του μεσοεπιθετικού, ενώ πάντα παίζει και το σενάριο αποδέσμευσης του Κρισάντους προκειμένου να αποκτηθεί κι άλλος σέντερ φορ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα