“Ιδανική λύση για την Ελλάδα η αποχώρηση από το ευρώ”

Ως την ιδανικότερη λύση θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Πολ Κρούγκμαν. Σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά, ο νομπελίστας οικονομολόγος σημείωσε ότι πρόκειται περί «ακαδημαϊκού ερωτήματος», καθώς είναι τέτοια η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης «που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της».

Ο αρθρογράφος των Νew York Times τόνισε πως αν και το κόστος της εξόδου από το ενιαίο νόμισμα θα ήταν μεγάλο, η Ελλάδα θα είχε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Ο κ. Κρούγκμαν τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που «έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα» της εξόδου, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη» έναντι των επίσημων δανειστών της Ελλάδας.

Σε μία αποστροφή μάλιστα ο νομπελίστας και αρθρογράφος των New York Times δήλωσε πως, για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης, «η Ελλάδα έπρεπε να είναι διατεθειμένη, in extremis, να φύγει, αλλά δεν ήταν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα