Ιδιοκτησιακό καθεστώς και ωράριο φαρμακείων συζήτησαν Κουρουμπλής- Λουράντος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστα Λουράντο είχε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στο επίκεντρο των δύο πλευρών βρέθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ωράριο και σύνθεση Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών ζήτησε και έλαβε από τον επικεφαλής του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώσεις ότι «θα υπάρξουν βελτιώσεις στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια σκληρά από τους μνημονιακούς νόμους».

Σημειώνεται ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών βρισκόταν σε «εμπόλεμη κατάσταση» με τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας για τις αλλαγές που είχαν επιβληθεί από το 2011 και ιδίως για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, για τη δυνατότητα απόκτησης περισσότερων αδειών από έναν φαρμακοποιό, και κυρίως για τη μείωση του ποσοστού κέρδους.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του ΠΦΣ ότι κάποια από αυτά τα ζητήματα ίσως διευθετηθούν άμεσα, στο πλαίσιο της κατάθεσης του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, σε περίπου δύο εβδομάδες, και επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός του κλάδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα