Ιδιωτικές κλινικές: Επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, αποφάσισαν επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1/12/2014 και μέχρις ότου εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού.

Από την επίσχεση εξαιρούνται οι μονάδες τεχνητού νεφρού (Μ.Τ.Ν.), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01/12/2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ, η επίσχεση αποτελεί ύστατη κίνηση σωτηρίας των ιδιωτικών κλινικών απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που επιβάλλει η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ και η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση από τον Οργανισμό των συμβατικών του υποχρεώσεων.

 

Η ανακοίνωσή του  ΣΕΚ:

«Προχωρούμε στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούμε και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που μας επιβάλλει:

– η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ.

– η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ.

– Η συνεχιζόμενη κοροϊδία.

-Ενώ μας χρωστούν:

  • Πάνω από 100.000.000 € ληξιπρόθεσμα των ετών 2006-2011, με χρήματα που ήδη έχουν δανεισθεί και λάβει από το 2012.
  • Πάνω από 30.000.000 € μη έχοντας εξοφλήσει και ούτε εκκαθαρίσει τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.
  • Πάνω από 100.000.000 € οφειλόμενα για το 2013 (έχουν πληρώσει προκαταβολές από ΙΑΝ.-ΑΥΓ. 2013)
  • Πάνω από 80.000.000 € για το 2014.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες, τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας δηλώνουμε ξεκάθαρα στην Πολιτεία ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε τέλος στην προσπάθεια αφανισμού του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην Ελλάδα.

 

  • Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλής θέλησης.
  • Καταθέσαμε λειτουργικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.
  • Προτείναμε και χρηματοδοτήσαμε τον έλεγχό μας από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες.
  • Ανεχθήκαμε τη λασπολογία και τη συκοφαντία που με λαϊκίστικο τρόπο επιχειρούσε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
  • Υποστήκαμε και συνεχίζουμε να υφιστάμεθα μονομερείς, αντισυνταγματικές και απολυταρχικές παραβιάσεις των συμφωνιών μας με τον ΕΟΠΥΥ που σφετερίζεται την εργασία των χιλιάδων επιστημόνων και των εργαζομένων που στελεχώνουν τις κλινικές μας, κοστολογώντας την αυθαίρετα και εκ των υστέρων στο 30% της ήδη καταφανώς υποκοστολογημένης αξίας της.

 

Το αίτημά μας ήταν και παραμένει απλό: ένα σταθερό πλαίσιο σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ που θα τηρείται και θα μας αμείβει εγκαίρως και πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του.

 

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν συμπληρωματικά των δημόσιων νοσοκομείων, εξυπηρετώντας χιλιάδες ασθενείς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και καλύπτοντας ανάγκες που το δημόσιο σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει. Προσήλθαμε σε αυτήν τη συνεργασία με προθυμία, έχοντας ως κύριο στόχο τη συμβολή στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολύτιμου αγαθού της υγείας των πολιτών. Ο διαρκής εμπαιγμός μας από πλευράς Πολιτείας δεν απειλεί απλώς τη βιωσιμότητά μας, αλλά βάζει σε κίνδυνο τους ίδιους τους πολίτες που απευθύνονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία για την διασφάλιση της υγείας τους.

 

Γι’ αυτό, από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και μέχρι να εξοφληθούν πλήρως όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, προχωρούν σε επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις μονάδες τεχνητού νεφρού (Μ.Τ.Ν.), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01-12-2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα