Ικανοποίηση Μητσοτάκη-Λοβέρδου για το συμβιβασμό

Ικανοποιημένοι δηλώνουν Κυριάκος Μητσοτάκης κι Ανδρέας Λοβέρδος για το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ύστερα από την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως βρέθηκε λύση ικανοποιητική και συμβατή με τον προγραμματισμό του υπουργείου: «Δεν μπορούσαμε στην παρούσα φάση να επανατοποθετήσουμε περισσότερους από 600 διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν βγει στη διαθεσιμότητα από τα οκτώ πανεπιστήμια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος υποστήριξε πως μετά από δική του πίεση δεν θα γίνει καμία απόλυση μέχρι να γίνει αξιολόγηση: «Τελικώς πετύχαμε και να γίνει η προκήρυξη των 600 θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων. κάτι που και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε δεχθεί, αλλά πετύχαμε και να γίνει αξιολόγηση από εκτιμητή που θα προκύψει από το ΕΣΠΑ στα οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων από τα οποία έχουν προκύψει οι διαθέσιμοι ούτως ώστε μετά την αξιολόγηση ο αριθμός που θα προκύψει να επαναπροκηρυχθεί», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Alpha».

Στο μεταξύ, το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων τέθηκε στην πρωινή σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με υπουργούς τού ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος επισήμανε πως ορισμένα προαπαιτούμενα θα πρέπει να συζητηθούν ξανά τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: «Τα θέματα της διαθεσιμότητας μπαίνουν στο γενικότερο πλαίσιο για τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Κάτι που αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους, τα δημοσιονομικά που η ίδια η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι θα μπορέσουν να τεθούν εκ νέου στην τρόικα», είπε στους υπουργούς και υφυπουργούς τού ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα