Ικανοποίηση στα Σπάτα για Μπαρμπόσα!

Μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ το ότι ο Πέτρος Μάνταλος έχει επιστρέψει γερός και δυναμικός, αλλά να που στο παζλ των αναγεννημένων φαίνεται να προστίθεται και ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, πέραν του ότι χάρισε δύο βαθμούς στην ομάδα του με μία κλοτσιά, έδειξε έναν χαρακτήρα που ικανοποίησε τους πάντες στα Σπάτα.

Κατ΄αρχήν, παρά το ότι έχει τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και θέλει να παίζει διαρκώς, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα όταν κάθεται στον πάγκο, ούτε δυσανασχετεί όταν βγαίνει αλλαγή. Στο ματς με τη Βέροια και με το που κέρδισε η ομάδα του το φάουλ , πήγε με αποφασιστικότητα να το εκτελέσει, χωρίς τσαμπουκάδες απέναντι στον Γκάλο, εξηγώντας του ήρεμα και απλά ότι νιώθει καλά και θέλει να σουτάρει αυτός.

Το δε σουτ είναι αριστοτεχνικό, καταφέρνει και κατεβάζει την μπάλα για να πάει χαμηλά και να μην επιτρέψει στον τερματοφύλακα να απογειωθεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μην την αποκρούσει, ενώ η ακρίβεια είναι χειρουργική, αφού η μπάλα πάει στο πρώτα στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στη συνέχεια δεν πανηγυρίζει σαν τρελός και δίχως παραστάσεις ποδοσφαιριστής, δείχνοντας ωριμότητα, όπως ωριμότητα έδειξαν και οι μετέπειτα δηλώσεις αφοσίωσής του στην ομάδα, καθώς είπε πως είτε παίζει πέντε, είτε δέκα λεπτά θα είναι πάντα «εδώ» να τη βοηθάει.

Όλος αυτός ο συνδυασμός γεγονότων ικανοποίησε πλήρως τον Τραϊανό Δέλλα, το έργο του οποίου γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο με τη σωρεία λύσεων που έχει για τη μεσοεπιθετική του γραμμή και την υποχρέωση να βρίσκει σε κάθε αγώνα την καταλληλότερη τριάδα. Στα συν του Έλληνα προπονητή το ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν δείχνουν χολωμένοι όταν δεν παίζουν, ή όταν βγαίνουν αλλαγή, δείγμα της καλής δουλειάς που έχει γίνει σε επίπεδο ψυχολογίας και το ότι το σύνολο των αθλητών της ΑΕΚ έχει την ομάδα πάνω από τον κάθε ένα ξεχωριστά. Χωρίς αυτή την προεργασία, άλλωστε – που ξεκίνησε από τον Μιλοβάνοβιτς και το φροντιστήριο που έχει κάνει σε κάθε παίκτη ξεχωριστά – δεν θα μπορούσε να έχει χειριστεί ο Δέλλας όλον αυτόν τον μεσοεπιθετικό πλουραλισμό της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα