Ικανοποίηση στη Ν.Δ.

Ικανοποιημένοι από την έκβαση της συζήτησης για την Παιδεία, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο πλέον στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την διαφάνεια και την διαπλοκή που αναμένεται να αποτελέσει πεδίο κορύφωσης της πολιτικής αντιπαράθεσης, εμφανίζονται στη Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος πέτυχε να αναδείξει τη σημασία που αποδίδει το κόμμα του στην Παιδεία, αλλά και την διαφορετική οπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι αφορά το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Η διεξαγωγή της προ ημερησίας για την διαφάνεια και την διαπλοκή θεωρείται από την Πειραιώς αποτέλεσμα, τόσο της πολιτικής πίεσης που ασκείται όλη αυτή την περίοδο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και της σταθερότητας που επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην απόφασή του να μην ακολουθήσει οποιαδήποτε προσπάθεια να επισκιαστεί κατά τη χθεσινή συζήτηση το κορυφαίο θέμα της Παιδείας από ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η συγκεκριμένη συζήτηση θα γίνει υπό πολύ δυσμενέστερες συνθήκες για το κυβερνών κόμμα, το οποίο σύμφωνα και με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης “σύρθηκε” στην αποδοχή της πρότασης της Ν.Δ.
Επισκέψεις

Στο μεταξύ τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και τα στελέχη του κόμματος ξεκινούν εκ νέου επισκέψεις στην περιφέρεια με στόχο να επικοινωνήσουν το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί αύριο το Λαύριο, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται περιοδεία στην περιφέρεια.
Μέσα στον Οκτώβριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει την δεύτερη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις ΗΠΑ στα μέσα του επόμενου μήνα σε μία επίσκεψη που δεν θα περιλαμβάνει πολιτικές συναντήσεις, καθώς θα βρίσκεται στην κορύφωση της και η προεκλογική περίοδος, αλλά θα είναι επικεντρωμένη σε επισκέψεις και ομιλίες σε κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς και σε επαφές με επιχειρηματικούς παράγοντες και διεθνείς επενδυτές.

Την ίδια ώρα κλιμάκια του κόμματος θα πραγματοποιήσουν, κατά το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου, εξόρμηση σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο με επίκεντρο τον αγροτικό τομέα και σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες».
Για την υγεία
Στο μεταξύ ο εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. ήρθε σε νέα αντιπαράθεση εντός της Βουλής και με άλλο μέλος της κυβέρνησης, εκτός του Χρ. Σπίρτζη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του κ. Γεωργιάδη βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ εταιρείες ψυχικής υγείας στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα στοιχεία κυρίου Γεωργιάδη οι τρεις εταιρείες είναι οι ακόλουθες, όπως λέει ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ, και έλαβαν αυξημένη χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ:
1. Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών.
2. Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
3. Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα