Ινδία: Βομβιστική επίθεση σε δικαστήριο με δύο νεκρούς

Bομβιστική επίθεση με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε σε δικαστήριο της Ινδίας και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια Μποτζπούρ του κρατιδίου Μπιχάρ στα ανατολικά της χώρας. Τα μέτρα ασφαλείας μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αυξημένα ενόψει της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη χώρα την Κυριακή για τριήμερη επίσκεψη

Τα θύματα είναι μία γυναίκα–η καμικάζι που μετέφερε τη βόμβα– και μία ακόμη γυναίκα αστυνομικός, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.
Από την βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι.

Επιθέσεις έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν κατά τον εορτασμό της συγκεκριμένης εθνικής επετείου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ έχει δοκιμαστεί από τη δράση των μαοϊστών ανταρτών.

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού βρίσκονται πολλά κρατίδια στη βόρεια και στην ανατολική Ινδία ενόψει των εορτασμών για την Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου. Μεγάλη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, στην οποία θα παραστεί και ο αμερικανός πρόεδρος.

Στο παρελθόν, ένοπλες οργανώσεις έχουν βάλει στο στόχαστρό τους εκδηλώσεις στο διαφιλονικούμενο Τζαμού και Κασμίρ και σε βορειοανατολικά κρατίδια.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, ο Λαλίτ Ντας, δήλωσε ότι οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένο συναγερμό έπειτα από προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών για επικείμενη επίθεση σε τέσσερα κρατίδια, ανάμεσά τους τα Μαχαράστρα, Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα