Ινδονησία: Νεκροί και οι 54 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Trigana Air

Νεκροί είναι και οι 54 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Trigana Air που συνετρίβη την Κυριακή σε απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Ινδονησίας αφού τα σωστικά συνεργεία, εντόπισαν τους  σωρούς  όλων των επιβατών. 

«Δεν υπάρχει κανένας επιζών. Βρέθηκαν και οι 54 σοροί], δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Τζούλιους Αντραβίντα Μπαράτα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο νωρίτερα αξιωματούχος είχε δηλώσει σωστικά συνεργεία κατάφεραν να φτάσουν την Τρίτη στην απομονωμένη ορεινή ζώνη της ανατολικής Ινδονησίας στην οποία συνετρίβη το αεροπλάνο αυτό.

«Το αεροπλάνο έχει συντριβεί, είναι κατεστραμμένο ολοσχερώς. Όλα έχουν γίνει κομμάτια και ένα τμήμα του αεροπλάνου είναι καμένο», είχε δηλώσει ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών και Διάσωσης (BASARNAS) Μπαμπάνγκ Σοελίστιο.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια, όπως και 6,5 δισεκατομμύρια ρουπίες (420.000 ευρώ) σε ρευστό.

Τα δημόσια αυτά κονδύλια θα μοιράζονταν στις φτωχές οικογένειες της επαρχίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα