Ιστορίες τρέλας γύρω από την απόλυση Πογιέτ!

Πολλοί ίσως να αναρωτιούνται για ποιο λόγο ένας προπονητής που παραλίγο να φέρει μία παραδοσιακή ομάδα της League 1 (τρίτης κατηγορίας) στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, είχε αυτό το άδοξο τέλος την άνοιξη του 2013.

Ο τρόπος με τον οποίο απολύθηκε από τη διοίκηση της Μπράιτον λίγες μέρες μετά το χαμένο ημιτελικό των Play Off κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας προκάλεσε «σούσουρο» εκείνη την περίοδο στο νησί, που αγαπά οτιδήποτε σκανδαλοθηρικό γύρω από το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο). Ας ξεδιπλώσουμε το χρονικό εκείνης της περιόδου:

Απρίλης 2013: Η Μπράιτον κάνει συνεχόμενες ισοπαλίες που τις στερούν το δικαίωμα να πανηγυρίσει την απ’ ευθείας άνοδο. Ο Πογιέτ κατηγορείται ότι δεν προσάρμοσε το παιχνίδι της ομάδας προκειμένου να πάρει μερικές «επαγγελματικές» νίκες κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους κι έτσι χάθηκαν τσάμπα οκτώ βαθμοί!

12 Μαΐου 2013: Ημιτελικός Play Off ανόδου. Η Μπράιτον υποδέχεται σε νοκ-άουτ ματς την Κρίσταλ Πάλας και όλη η χρονιά πάει στράφι, διότι έρχεται η ήττα με 0-2! Πριν από την έναρξη του αγώνα, η αποστολή της Κρίσταλ Πάλας συνάντησε ανθρώπινα… περιττώματα στην είσοδο των αποδυτηρίων της! Το γεγονός αυτό κατακρίθηκε από όλους και κυρίως από τον Γκουστάβο Πογιέτ που ζήτησε με αυστηρή επιστολή να παραιτηθεί αυτός που το έκανε, τόνισε ότι η πράξη αυτή περισσότερο πείσμωσε τους αντιπάλους παρά τους ενόχλησε κι ότι παράλληλα θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι εμπνευστές της ιδέας να πάρουν οι φίλαθλοι στα χέρια τους κάποια χαρτόνια που δημιουργούσαν θόρυβο, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν προέκυψε κάποια καταπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά αντίθετα παράχθηκε ένας ενοχλητικός ήχος που δημιούργησε αρνητική ενέργεια στην ομάδα του!

Εδώ το άρθρο της Daily Mail που περιλαμβάνει την επιστολή: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2326470/Gus-Poyet-fury-Brighton-leave-poo-Crystal-Palace-dressing-room.html}

Μεταφρασμένη όλη η επιστολή του Πογιέτ προς όλα τα μέλη της διοίκησης:

«Χαίρε όλοι,

Όταν τα μέλη της αποστολής της Κρίσταλ Πάλας έφτασαν στο Αmex και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, βρέθηκαν μπροστά σε μία εξαιρετικά άβολη στιγμή, για κάποιο λόγο που ακόμη δεν είναι ξεκάθαρος σε μένα, κάποιος κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε πρόσβαση στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων κι έκανε κάτι τραγικό, θέλοντας να αναστατώσει τα μέλη της αποστολής της Κρίσταλ Πάλας. Για να το πω στα ίσια, κάποιος άφησε τα «κακάκια» του γύρω από τις τουαλέτες των αποδυτηρίων.

Τώρα, μετά από προσεκτική ανάγνωση του συμβάντος και μετά από συνάντησή μου με τον πρόεδρο που με διαβεβαίωσε πως Η ΦΗΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΦΗ, αισθάνομαι πως πρέπει να εκφράσω την οργή μου προς εκείνον μέσα στον οργανισμό μας που σκέφτηκε πως μπορεί να προβεί σε αυτή την πράξη.

Είμαι εκνευρισμένος που κάποιος μέσα στο σύλλογο έθεσε σε κίνδυνο την καλή φήμη της ομάδας κι έπεσε τόσο χαμηλά και που φαντάστηκε πως έτσι θα επηρεάσει τους παίκτες της Κρίσταλ Πάλας. Ε λοιπόν, μάλλον τους επηρέασε, προφανώς του πώρωσε ακόμη περισσότερο.

Λοιπόν, κάποιος πήρε μία πολύ κακή απόφαση και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Και δεν μιλάω μόνο για τον ένοχο, αλλά και για όλο το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου που υποτίθεται πρέπει να κάνει μία δουλειά. Τα αποδυτήρια δεν είναι χώρος ευθύνης τους;;;

Σε κάθε περίπτωση, κάποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του γι’ αυτή την έλλειψη ασφάλειας. Δεν αξίζουν να ανήκουν σε αυτό το σύλλογο.

Θα μπορούσε κάποιος να παραδεχθεί ότι ήταν δική του ιδέα να μοιράζει αυτά τα χαζοχαρτόνια που δημιουργούσαν ήχο στους φιλάθλους; Ήταν χαζή ιδέα και το αποτέλεσμα ήταν ένας ενοχλητικός ήχος. Προφανώς και δεν ρίχνω την ευθύνη του αποτελέσματος σε αυτό το συμβάν, αλλά προσέθεσε μόνο αρνητική ενέργεια στην ομάδα μου, μαζί με τα βρωμομπάλονα που γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες και το προσωπικό δούλεψαν σκληρά αυτή τη σεζόν και δεν εκτιμώ αρνητικές πράξεις από άλλους εντός του συλλόγου… Όποιος κι αν είσαι απογοήτευσες αυτή την ομάδα όσο δεν πάει.

Γκας Πογιέτ».

Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον προπονητή της Κρίσταλ Πάλας, Ίαν Χάλαγουεϊ να εκδηλώνει τα παράπονά του στον Γκας Πογιέτ για τα… «ευρήματα» στα αποδυτήρια, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να απορεί.  Βέβαια, πρέπει εδώ να σημειωθεί πως αναπτύχθηκαν  φήμες ότι ο Πογιέτ είχε γνώση του συμβάντος και ήταν μερικώς δική του ιδέα, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, μετά το τέλος του αγώνα με την Πάλας ο Πογιέτ μπήκε αγριεμένος στα αποδυτήρια, έβριζε θεούς και δαίμονες, μέλη της διοίκησης και παίκτες, με αποτέλεσμα αυτή του η ενέργεια να αναγκάσει τη διοίκηση να τον απολύσει!

 

Σε αυτό το βίντεο από το Play Off με την Πάλας διακρίνονται (στο 2.50) τα χαρτόνια που δημιουργούσαν τον ενοχλητικό ήχο!

 

Η απόλυση που ήρθε ζωντανά σε αθλητική εκπομπή.

Λίγες μέρες μετά την ήττα στα Play Off και όλο το χαμό που δημιουργήθηκε ο Πογιέτ απολύθηκε από τη διοίκηση της Μπράιτον και την επιστολή καταγγελίας της σύμβασης την έμαθε «ζωντανά» από το δημοσιογράφο του BBC κατά τη διάρκεια εκπομπής! Ο Γκουστάβο Πογιέτ στη συνέχεια έκανε έφεση και η υπόθεση τράβηξε για μήνες. Ο Πογιέτ μεταξύ άλλων στην έφεση κατήγγειλε τη διοίκηση πως δεν τον ενημέρωσε για την απόλυση και πως την έμαθε από δημοσιογράφο, η διοίκηση τον είπε «ψεύτη» και τα εξώδικα πήραν «φωτιά», αφού ο προπονητής από την Ουρουγουάη θεώρησε πως η Μπράιτον του σπιλώνει τη φήμη. Τελικά, οι δύο πλευρές έκαναν «ειρήνη» κάποιους μήνες αργότερα, όταν ο Γκουστάβο Πογιέτ βρήκε δουλειά στη Σάντερλαντ

Προβλήματα και στη Σάντεραλντ

Με τη Σάντερλαντ η πορεία του Πογιέτ δεν είχε τόσα δράματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι και πάλι δεν έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διοίκηση της ομάδας του αγγλικού βορρά παρά το θαύμα της παραμονής του 2014 (ένας βαθμός στα επτά πρώτα ματς και 37 βαθμοί στα υπόλοιπα 31 ματς με τον Πογιέτ) δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πορεία της επόμενης σεζόν και τον έδιωξε.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως ο Ισπανός Βιθέντε Ροντρίγκεζ, επί σειρά ετών διεθνής ποδοσφαιριστής και παίκτης της Βαλένθια, εργάστηκε για δύο χρόνια με τον Πογιέτ στην Μπράιτον κι έχει να λέει τα χειρότερα για τον Ουρουγουανό. Συγκεκριμένα έχει δηλώσει: «Είναι εγωπαθής και εγωιστής. Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο. Είναι ατιμωτικό για έναν ποδοσφαιριστή να σε κοροϊδεύει ο προπονητής σου επειδή έκανες ένα λάθος στην προπόνηση»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα