Ιστορική κίνηση στη Σαουδική Αραβία- Ποια απόφαση πήρε η κυβέρνηση

Ιστορική κίνηση στη Σαουδική Αραβία αφού η κυβέρνηση πήρε μια επαναστατική απόφαση όπου οι γυναίκες, που μέχρι πρότινος δεν είχαν το δικαίωμα να οδηγούν και να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα μπορούν πλέον να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υπό προύποθέσεις.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος Vision 2030, που έχει εκπονήσει ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με στόχο η Σαουδική Αραβία να μην εξαρτάται μόνο από τα έσοδα του πετρελαίου αλλά να διαφοροποιήσει την οικονομία της δημιουργώντας, παράλληλα, οικονομικές ευκαιρίες και για τον γυναικείο πληθυσμό.

Δώδεκα όροι 

Δώδεκα είναι οι όροι που θα πρέπει να πληροί μια γυναίκα για να καταταγεί στον στρατό της Σαουδικής Αραβίας, όπως να έχει ηλικία από 25 μέχρι 35 ετών, η καταγωγή της να είναι από την χώρα και να έχει μεγαλώσει σε αυτή, εκτός αν ο πατέρας της ήταν κυβερνητικός αξιωματούχος που υπηρετούσε στο εξωτερικό.

Επίσης, οι γυναίκες για να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να διαθέτουν ύψος πάνω από 1,55 εκ. και το βάρος τους να είναι ανάλογο του ύψους τους!

Δεν θα γίνονται δεκτές οι γυναίκες που είναι παντρεμένες με αλλοδαπούς καθώς και όσες έχουν τελέσει στο παρελθόν ποινικό αδίκημα ή έχουν εργαστεί σε κυβερνητική ή στρατιωτική υπηρεσία.

Όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο δίκτυο Al Arabiya, οι γυναίκες θα πρέπει να υπηρετούν την πατρίδα τους για, τουλάχιστον, τρεις μήνες με ένα έτος.

Στο πλαίσιο των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, που αφορούν τις γυναίκες στο συντηρητικό βασίλειο, εντάσσεται και το δικαίωμά τους να υποβάλλουν πλέον αίτηση για εργασία στην Τροχαία και ως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα