Ιστορικό βαθμό ο Ολυμπιακός, κράτησε στο μηδέν την Μπαρτσελόνα

Πραγματοποιώντας εμφάνιση αντάξια της ιστορίας του ο Ολυμπιακός κατάφερε το βράδυ της Τρίτης (31/10) να σταμτήσει την επέλαση της Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας παράλληλα τον πρώτο του βαθμό στη φάση των ομίλων (0-0).

Στην πρώτη επίσκεψη των Καταλανών στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες φρόντισαν να δείξουν πως το κάστρο τους δεν πέφτει εύκολα και να γράψουν έτσι ιστορία παίρνοντας βαθμό κόντρα στον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Πολύτιμη η συγκεκριμένη ισοπαλία γιατί ο Ολυμπιακός με αυτό τον τρόπο μένει στο κόλπο για την τρίτη θέση. Η Γιουβέντους πήρε ισοπαλία στη Λισσαβώνα με αποτέλεσμα η Σπόρτινγκ να είναι στο +3 από τους «ερυθρόλευκους», ενώ ακόμα μένουν δύο ματς.

Σχεδόν άριστο το στήσιμο του Τάκη Λεμονή, ο οποίος διάβασε εξαιρετικά την Μπαρτσελόνα και την μπλόκαρε σε μεγάλο βαθμό. Του βγήκε και η χρησιμοποίηση του Φορτούνη ψηλά και η επιλογή του Ταχτσίδη στα χαφ, ενώ με τους Ελαμπντελαουί και Φιγκέιρας δεξιά περιορίστηκαν κάπως οι κούρσες του Άλμπα.

Παρεπιμπτόντως, ο Ταχτσίδης ήταν από τους κορυφαίους του ματς, στο οποίο ξεχώρισαν και οι Προτό και Μποτία. Ο Βέλγος έκανε σημαντικές επεμβάσεις, ενώ ο Ισπανός έδωσε μεγάλες μάχες. Θετικός και ο Φορτούνης, ενώ γενικά δύσκολα βρίσκει κανείς παίκτη που να υστέρησε. Άπαντες έκαναν κατάθεση ψυχής στην καλύτερη φετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Ίσως μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο ο Καρσελά και δευτερευόντως ο Φιγκέιρας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), βοηθοί του οι Γκάρι Μπέσγουικ και Άνταμ Ναν, επιπρόσθετοι οι Κρεγκ Πόσον και Στιούαρτ Άτγουελ, ενώ 4ος ο Στιούαρτ Μπαρτ (όλοι τους Άγγλοι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Eλαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οφόε, Φιγκέιρας, Καρσελά (80′ Πάρντο), Φορτούνης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο (45’+1 λ. τρ. Ντεουλοφέου), Παουλίνιο (62′ Ράκιτιτς), Μέσι, Ντένις Σουάρεθ, Λουίς Σουάρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα