Ιστορικό φιλικό, ιστορικό γκολ!

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, περισσότεροι από 80.000 Αλγερινοί φίλαθλοι κατέκλεισαν το «Στάδιο της 5ης Ιουλίου» για να παρακολουθήσουν από κοντά το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ολυμπιακής τους ομάδας κόντρα στην Παλαιστίνη.

Η Εθνική-Ολυμπιακή ομάδα της Παλαιστίνης, κατά άλλους αναγνωρισμένη, κατά άλλους όχι, δεν έχει τη δυνατότητα να παίζει πολλά φιλικά παιχνίδια (προφανώς δεν μετέχει σε επίσημες διοργανώσεις), αφού λίγες χώρες την αναγνωρίζουν κι ακόμη λιγότερες μπορούν να ενσωματώσουν ένα φιλικό παιχνίδι στο καλεντάρι τους.

Η Αλγερία όμως το έκανε κι όχι μόνο αυτό, υποδέχθηκε την Εθνική Παλαιστίνης σε ένα κατάμεστο γήπεδο και αποθέωσε τους «αντίπαλους» ποδοσφαιριστές. Όταν μάλιστα οι Παλαιστίνιοι έκαναν το 0-1 στο 62’, οι 80.000 Αλγερινοί φώναξαν όλοι μαζί «ΓΚΟΛ», σαν να σκόραρε η ομάδα τους, δημιουργώντας μία ανατριχιαστική στιγμή.

Προφανώς, η αυθόρμητη ιαχή των 80.000 ανθρώπων κρύβει πολιτικά και άλλα μηνύματα, τα οποία όμως έφτασαν σε όλη την άκρη της γης χάρη στο υπέροχο αυτό άθλημα που ενώνει όλους τους λαούς και λέγεται ποδόσφαιρο!

Δείτε εδώ τη στιγμή του γκολ:
https://www.youtube.com/watch?v=TUOqCeasLHE

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα