Ισόβια στον Σμπώκο για τον «αμαρτωλό» ΕΡΜΗ

«ΜΟΙΡΑΣΕ»… ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Ποινές φυλάκισης με τη… σέσουλα μοίρασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αναφορικά με τις χρυσές μίζες που δόθηκαν για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού «ΕΡΜΗΣ» επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Τη βαρύτερη ποινή από όλους τους κατηγορουμένους «εισέπραξε» ο Γιάννης Σμπώκος, καθώς το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην διευθυντή εξοπλισμών ισόβια κάθειρξη. Στα πιο… μαλακά –όσο δόκιμη μπορεί να είναι η σύγκριση– έπεσαν ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Αντώνης Κάντας, και το στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Νίκος Λεονταρίτης, με τον πρώτο να καταδικάζεται σε 25 έτη φυλάκισης και τον δεύτερο σε 20ετή κάθειρξη.

Σημειώνεται ότι στους Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την κολάσιμη πράξη. Ειδικά ο Αντώνης Κάντας είχε δώσει στις αρχές σημαντικές πληροφορίες για μίζες σε μεγάλες υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών, γεγονός που οδήγησε στον μετριασμό των ποινών που επιβλήθηκαν.

Αυτό που μένει, πλέον, να αποφασιστεί είναι αν οι δικαστές θα αποφασίσουν την άμεση εκτέλεση των ποινών ή αν αυτές θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί Κάντας και Λεονταρίτης να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό κάθε 1η και 15 κάθε μήνα. Ακόμα δεν έχει ορισθεί το ύψος της χρηματικής εγγύησης που θα κληθούν να δώσουν.

(Με στοιχεία από το huffingtonpost.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα