Ισόβια στο «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία φοιτητή στο Λυκαβηττό

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό.

Η δολοφονία διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997. Εκείνο το βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος Νικήτας είχε μόλις βάλει μπρος το αυτοκίνητό του όταν κατάλαβε ότι τρεις άγνωστοι παρακολουθούσαν τον ίδιο και τη φίλη του. Τότε βγήκε από το αυτοκίνητο και τσακώθηκε μαζί τους με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να πέσει νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε 179 χρόνια για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996 – 1997. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του, πατώντας στο αποτύπωμα της παλάμης του, το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος. Η ίδια εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι δράστης της δολοφονίας είναι ο 44χρονος και χαρακτήρισε το αποτύπωμα, «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο» μιας και αυτό βρέθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εκεί όπου έπεσε νεκρός ο νεαρός.

Αμφισβήτησε δε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ότι το αποτύπωμά του βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο, την ώρα που στάθμευε τη μηχανή του. Πάντως, ο 44χρονος μέχρι τέλους αρνήθηκε κάθε σχέση με τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα τονίζοντας ότι «δεν ξέρω πώς βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό».

Οι συγγενείς του θύματος δέχθηκαν με ανακούφιση την απόφαση του δικαστηρίου και οι γονείς του μίλησαν για δικαίωση του παιδιού τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα