Ισόπαλο το ντέρμπι Απόλλωνα-Ανόρθωσης και… οχτάρα του ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής 8-0 εκτός έδρας την Δόξα Κατοκοπιάς, αλλά το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος αγωνιστικής, μεταξύ Απόλλωνα Λεμεσού και Ανόρθωσης στο Τσίρειο έληξε ισόπαλο 1-1.

Οι γηπεδούχοι, έφτασαν τους 40 βαθμούς και βρίσκονται στο -3 από την κορυφή, αλλά έχοντας και δύο ματς λιγότερα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, τους 41 βαθμούς σε 20 αγώνες και έπεσαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Χωρίς φάσεις ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά στο 12’ η Ανόρθωση πήρε προβάδισμα στο σκορ, χάρη σε τέρμα του Ντουγκλάο. Ο Απόλλων αντέδρασε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τον Παπουλή, ενώ στο 43’ διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Ζελάγια από τον Βίκτορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από μια ευκαιρία των φιλοξενούμενων με τον Καρλάο, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Παπουλή στο 60’. Παρά τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η ΑΕΛ με πολλή δόση τύχης, πέρασε από την έδρα της Πάφου επικρατώντας 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Γκουλόν στο 90’. Το παιχνίδι είχε πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν νωρίτερα οι παίκτες των δύο ομάδων, είχε αρκετά νεύρα, αλλά και δύο αποβολές. Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 51’ μετά την κόκκινη που δέχθηκε ο Τορπίνσκι και οι φιλοξενούμενοι στο 82’, όταν αποβλήθηκε ο Λαφράνς. Με το διπλό αυτό, η ΑΕΛ έφτασε τους 36 βαθμούς και τα δώδεκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα, ενώ για την Πάφο ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα και το ένατο σερί ματς που μένει μακριά από τη νίκη.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/1
Εθνικός Άχνας-Νέα Σαλαμίνα 0-3
(19’, 27’ Καρλάο, 89’ Πόλιανεκ)

Ομόνοια-Ερμής 3-0
(5’, 64’ Χριστοφή, 7’ Ντάρμπισιρ)

ΑΕΚ Λάρνακας-Άρης Λεμεσού 4-1
(44’, 75’ 86’ Φλοριάν, 68’ Κατάλα – 25’ Φράγκος)

Κυριακή 14/1
Δόξα Κατοκοπιάς-ΑΠΟΕΛ 0-8

(4’ Μοράις πεν, 15’ Ζαχίντ, 26’ Ενσουέ, 34’, 59’, 83’ Εφραίμ, 51’ Ντε Καμάργκο, Μακρής 57’)

Απόλλων Λεμεσού-Ανόρθωση 1-1
(60’ Παπουλής – 12’ Ντουγκλάο)

Πάφος-ΑΕΛ 0-1
(90’ Γκουλόν)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα