Ιταλία: Σχεδόν 9 εκατομμύρια γυναίκες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Σοκάρουν τα καινούρια στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην Ιταλία.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, 8,8 εκατομμύρια Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια της ζωής τους. Από όλες τις γυναίκες που ερωτήθηκαν για την έρευνα οι 3.170.000 υπέστησαν τις παρενοχλήσεις των τελευταίο διάστημα των τριών ετών ενώ την ίδια χρονική περίοδο 167.000 γυναίκες ήταν θύματα παρενοχλήσεων στον χώρο εργασίας τους.

Το 69,6% θεωρεί ότι η πίεση και ο εκβιασμός που υπέστη ήταν αρκετΙταά ή και πολύ σοβαρός. Το 80,9% των θυμάτων δεν είχε μιλήσει με κανέναν για το συμβάν και σχεδόν καμία δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ή στους καραμπινιέρους.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, 3.754.000 άνδρες ηλικίας 14 έως 65 ετών έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Συνήθως υπεύθυνα για τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που τα θύματα γνωρίζουν πολύ λίγο και με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση φιλίας ή άλλη γνωριμία. Τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες, οι υπεύθυνοι για τις παρενοχλήσεις (λεκτικές ή σωματικές) είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνδρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Istat.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα