“Κάθε κεφάλι της διαφθοράς θα κόβεται και δεν θα ξαναφυτρώνει”

Ηχηρό μήνυμα για τη διαφθορά έστειλε ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM. “Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «αυτή τη φορά, κάθε κεφάλι της Λερναίας Ύδρας (της διαφθοράς) που θα κόβεται, να μην ξαναφυτρώνει» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Οι απώλειες είναι περίπου 800.000 τον χρόνο από το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων. Αν υπερβούμε τους στόχους πάταξης της φοροδιαφυγής, μπορούμε να άρουμε μέτρα που είναι δυσάρεστα για τον κόσμο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ο κ. Κουίκ, ενώ μίλησε και για απειλές που δέχθηκε συνεργάτης τού υπουργείου Οικονομικών, που χειρίζεται την υπόθεση.

«Όταν μπήκε μπροστά η ιστορία τού να εκτυπώσει αυτό το ταινιάκι η Τράπεζα της Ελλάδος, ένας από τους βασικότερους συνεργάτες μας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος χειρίζεται όλη αυτή την ιστορία, γυρνώντας σπίτι του ένα βράδυ βρέθηκε με μπράβους που τον έβαλαν στη γωνία».

 

Επόμενος  στόχος θα είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου ποτών”

Ο κ. Κουίκ σημείωσε πως επόμενος  στόχος θα είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου ποτών θα είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου ποτών, ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι μηχανισμοί εργάζονται για το λαθρεμπόριο καυσίμων. «Όλες εκείνες οι φορτηγίδες που παραλαμβάνουν καύσιμα από τη στεριά για να τα πάνε σε πλοία που δένουν άγκυρα έξω από τα λιμάνια και γίνεται ένα “πάρτι” λαθρεμπορίας καυσίμων, όλες αυτές οι φορτηγίδες θα έχουν GPS, ένα σύστημα εισροών-εκροών σε έναν χρόνο από τώρα» τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως έχει γίνει «μία δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για να έχουμε τις αυτοκινούμενες μονάδες σάρωσης, έτσι ώστε όταν περνάει ένα κοντέινερ ή ένα φορτηγό να μπορούμε να βλέπουμε σε λίγα λεπτά τι έχει και τι δεν έχει με βάση και τη φορτωτική του». Επισήμανε μάλιστα: «Υπολογίσαμε πριν από έναν χρόνο ότι μ’ αυτό το μηχάνημα μπορούμε να ελέγξουμε και 20 και 30 κοντέινερ σε μία βάρδια την ώρα που χειροκίνητα δεν είναι πάνω από 4-5».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τόνισε ακόμη την ανάγκη να σταματήσει και η ιστορία των φορτηγών που μπαίνουν από τα διπλανά σύνορα για να γεμίσουν πετρέλαιο. «Παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, μπαίνουν άδεια και ξαναφεύγουν άδεια, υπό την έννοια ότι -όπως μας καταγγέλλεται- κάπου στο μεσοδιάστημα ξεφορτώνουν. Μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις, για συμμορίες. Ευτυχώς όμως μας βοηθούν και τα ΕΛΠΕ και οι μεγάλες βιομηχανίες, που έχουν κι αυτές τις απώλειές τους» υπογράμμισε.

“Ένας ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο κοντά σ’ αυτά που βιώνει η Ελλάδα το 2016”

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουίκ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγει «ένας ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο κοντά σ’ αυτά που βιώνει η Ελλάδα το 2016».

«Το συνέδριο αυτό θα βασιστεί και πάνω στην αποτύπωση του τι έχει ζήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώντας αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Διότι πολλές φορές καλή είναι η θεωρία, καλές είναι οι ιδεολογίες, αλλά και η πράξη καμιά φορά μας οδηγεί κάποια χαρακτηριστικά να τα μεταβάλλουμε, χωρίς να φεύγουμε βεβαίως από τις ιδεολογικές μας θέσεις».

Όπως εξήγησε, «η θεωρία π.χ. που κάποιοι νόμιζαν -κι αυτό είχε αρχίσει από την εποχή του Σοσιαλισμού- ότι Σοσιαλισμός ή Αριστέρα δεν συνδέονται με τη ελεύθερη αγορά δεν πάνε μαζί, καταρρίπτεται. Μπορεί θαυμάσια, έχοντας έναν κοινωνικό προσανατολισμό δεν σημαίνει ότι ως κράτος δεν θέλεις να προχωράει μπροστά η ελεύθερη οικονομία, βέβαια μέσα σε κανόνες».

Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ για την προοπτική ανασχηματισμού σημείωσε: «Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Αυτός θα κρίνει και σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο ποιοι θα είναι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα