«Κάθε μέρα ήταν μάχη για την επιβίωση»!

Ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος βρήκε την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» στην Αγγλία και ειδικότερα στην Μίντλεσμπρο. Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Έλληνας πορτιέρο μίλησε στους Βρετανούς για όσα έζησε στην Ελλάδα…

Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η γλαφυρή του περιγραφή σόκαρε τους Άγγλους ρεπόρτερ και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην ποδοσφαιρική κοινότητα του Νησιού. Σε κάθε περίπτωση, όσα είπε απεικονίζουν την πραγματικότητα. Μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά σε όσους βρίσκονται απ’ έξω, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλα όσα περιέγραψε ο Κωνσταντόπουλος, συνθέτουν την ελληνική καθημερινότητα, όχι μόνο σε επίπεδο ποδοσφαίρου, αλλά γενικότερα στην κοινωνία μας. Ας δούμε τι είπε ο γκολκίπερ της Μίντλεσμπρο…

«Η Κέρκυρα ήταν οργανωμένη ομάδα, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν έφυγα. Ο πρώτος μου χρόνος στην ΑΕΚ ήταν δύσκολος, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο άσχημα. Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης κάθε κοινωνίας. Το ελληνικό πρωτάθλημα υποφέρει για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η έλλειψη ανταγωνισμού και γι’ αυτό οι ελληνικές ομάδες αποκλείονται νωρίς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κάθε μέρα ήταν μια μάχη για ποδοσφαιρική επιβίωση, καθώς δεν υπήρχαν έμπειροι παίκτες και οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν τα χρήματα για να τραφούν. Όλοι θέλαμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας. Οπαδοί συχνά εμφανίζονταν στο προπονητικό κέντρο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή. Τα παιδιά δεν φταίνε για ό,τι έγινε γιατί έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτές οι δύσκολες συνθήκες ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μας.

Ήταν απίστευτο ότι τόσοι πολλοί οπαδοί είχαν τόσο χρόνο στη διάθεσή τους για να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, στον αγώνα με τον Πανθρακικό και να προκαλέσουν τόσες ζημιές. Ήμουν σοκαρισμένος από την ανικανότητα των ανθρώπων ασφαλείας. Όλοι οι παίκτες ήταν φοβισμένοι και ανησυχούσαν για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τέτοιες εικόνες δημιουργούν πολύ κακή φήμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η θητεία μου στη Σούπερ Λίγκα με βοήθησε πολύ, γιατί είχα την ευκαιρία να παίξω στο Europa League και κλήθηκα στην Εθνική. Αυτή την περίοδο δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά αν τα πράγματα παραμένουν έτσι εκεί. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω στο Μουντιάλ. Ποιος δεν θα ήθελε; Όμως δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με υποθέσεις. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίξω καλά με τη Μίντλεσμπρο και από εκεί κι έπειτα είναι στο χέρι του ομοσπονδιακού προπονητή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα