Κάλεσμα Ραγκούση σε Σταμάτη να παραδοθεί

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να γυρίσει πίσω απήθυνε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.   Μιλώντας στο protothema τόνισε πως “θεωρώ  υπεύθυνο τον εαυτό μου που απέδρασε, την καλώ να γυρίσει πίσω, να παραδοθεί, όλα θα περάσουν”. «Βίκυ σε παρακαλώ γύρνα πίσω, πρέπει να γυρίσεις, κάντο για το παιδί σου, πρέπει να παλέψεις και να κάνεις υπομονή για το παιδί σου» τόνισε μεταξύ άλλων. 

«Αισθάνομαι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη, την καλώ να γυρίσει πίσω να παραδοθεί. Κατανοώ ότι όλο αυτό συνέβη μετά τη χθεσινή εξέλιξη απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισής της, την απογοήτευσε, ήθελε όσο τίποτα άλλο να βρεθεί κοντά στο παιδί της. Δεν άντεχε άλλο, την είχε τσακίσει αυτή η απόσταση από το παιδί της.

Το φάρμακο για τη Βίκυ Σταμάτη ήταν μόνο ο γιος της και οι γιατροί το λέγανε αυτό, το γεγονός ότι δεν έβλεπε το παιδί της την είχε τσακίσει. Επαναλαμβάνω, δεν καταλαβα χθες τι επρόκειτο να κάνει. Να πω στο σημείο αυτό ότι άφησε ένα γράμμα. Μου το είχε πει χθες εν αναμονή της απόφασης για το αίτημα αποφυλάκισης της το οποίο και απερρίφθη τελικά.

«Δεν πρόκειται να τελειώσω τη ζωή μου δεν θα κλείσω τη ζωή μου ως τρελή, θέλω να είμαι με το παιδί μου». Αυτό έγραφε στο γράμμα το οποίο ήθελε να μου δώσει, όπως μου είπε χθες καθώς μιλήσαμε πάνω από τρεις φορές.

Τελευταίο τηλεφώνημα μου και επικοινωνία μαζί της ήταν στις 21:30 το βράδυ. Μου είπε ότι δεν έχει παράπονο από εμάς, είχε μία περίεργη ηρεμία, δεν κατανόησα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Ενημερώθηκα από το διοικητή της εξωτερικής φρουράς τον κ. Πετράτο, προσπάθησα να σκεφτώ τι να κάνουμε. Πρέπει να παραβίασε το λουκέτο του θαλάμου στον οποίο έμενε και μετά να έφυγε μάλλον από την κεντρική είσοδο», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα