«Κάναμε λάθος με τις 100 δόσεις”

Το λάθος με τον  ΕΝΦΙΑ με τις 100 δόσεις παραδέχτηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. “Η διορθωτική διάταξη που θα έρθει δε θα θίγει κανέναν από εκείνους που δε μπορούν να πληρώσουν” τόνισε ο  Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάναμε λάθος. Μόνο όποιος δε δουλεύει δεν κάνει λάθη. Στην εφαρμογή του νόμου εντοπίστηκε το λάθος και διορθώνεται άμεσα. Η διορθωτική διάταξη που θα έρθει δε θα θίγει κανέναν από εκείνους που δε μπορούν να πληρώσουν» δήλωσε αρχικά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος  που παραδέχθηκε τη σύγχυση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τη μη ένταξη του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων, εξ’ αιτίας ενός κενού στο νόμο.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υπογράμμισε πως υπήρχε διασταλτική ερμηνεία του νόμου που άφηνε παράθυρο σε κάποιους να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση και να σταματήσουν να πληρώνουν, κάτι που έπρεπε να διορθωθεί άμεσα.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά πάντως, πως υπήρξε η τρόικα είναι πίσω από την αλλαγή του νόμου, υπερασπιζόμενος τη ρύθμιση για την οποία είπε πως αφορά τους πολλούς, τους αδύναμους και όχι εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ρυθμίσεις για να πάψουν να πληρώνουν.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δίνει μία τέτοια ευκαιρία στους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, μέσα από 72-100 δόσεις. «Ταυτόχρονα, έχουμε μείωση των τόκων από το 8,5 στο 4,5% και βεβαίως έχουμε και μία μείωση στις προσαυξήσεις και πρόστιμα που μπορεί να έχουν επιβληθεί», είπε ο Γραμματέας της ΝΔ.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ. δεν απέφυγε να σχολιάσει ούτε τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό ισχύει και είναι απόλυτα λογικό, αιτιολογώντας την άποψη του αυτή λέγοντας πως «Σε μια τέτοια φάση μετά από δύο χρόνια που η κυβέρνηση έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο με πολιτικό κόστος, αλλά φτάνει σε ένα σημείο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια αυτό είναι λογικό». Υπογράμμισε πάντως, ότι ο κόσμος δε θέλει εκλογές, κάτι που σταθερά επισημαίνει το 55-57% των πολιτών στις μετρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα