Κάνει τα πάντα εκτός από… αγαθοεργίες

Φαίνεται ότι το σωματείο της γνωστής αοιδού Born This Way Foundation ξοδεύει τη μερίδα του λέοντος σε δικηγόρους, συμβούλους, προωθητικά events και «άλλες δραστηριότητες», κι έτσι δεν μένει ψίχουλο για τον σκοπό που φτιάχτηκε.

Από τον ομοσπονδιακό ισολογισμό του ευαγούς ιδρύματος που κυκλοφόρησε πρόσφατα μαθαίνουμε λοιπόν ότι το Born This Way Foundation της Lady Gaga δεν εκπληρώνει τους φιλανθρωπικούς στόχους του. Ούτε κατά διάνοια.

Αφού λοιπόν χορήγησε την περασμένη χρονιά το παχυλό ποσό των 5.000 δολαρίων για καλούς σκοπούς, ξόδεψε τα άλλα 2,1 εκατ. δολάρια του προϋπολογισμού του για…

300.000 δολάρια σε στρατηγικό μάρκετινγκ (ιστοσελίδα και ψηφιακό προφίλ)
62.836 δολάρια σε παραγωγές συναυλιών
50.000 δολάρια σε υπηρεσίες social media
50.000 δολάρια σε διοργάνωση events
406.552 δολάρια σε νομικές υπηρεσίες
150.000 δολάρια σε συμβουλευτικές υπηρεσίες φιλανθρωπικών σκοπών (σε μάνατζερ δηλαδή)
60.000 δολάρια σε ερευνητικούς σκοπούς
58.768 δολάρια σε αμοιβές εταιριών δημοσίων σχέσεων
78.000 δολάρια σε ταξίδια
72.000 σε μισθούς
808.661 σε «άλλες δραστηριότητες»
5.000 δολάρια χορηγίες σε ιδρύματα, οργανισμούς ή ιδιώτες

Οι λογιστές του ιδρύματος τα «έσπασαν» κυριολεκτικά με αυτά τα 808.661 δολάρια που πήγαν σε «άλλες δραστηριότητες». Άλλες δραστηριότητες και όχι αυτές που όφειλε να υπηρετήσει το Born This Way Foundation, το οποίο φτιάχτηκε για να «συμβάλει σε μια κοινωνία με μεγαλύτερη ανεκτικότητα, όπου θα αγκαλιάζονται οι διαφορές και θα γιορτάζεται η ατομικότητα. Το Ίδρυμα είναι αφιερωμένο στη δημιουργία μιας ασφαλούς κοινότητας που φέρνει σε επαφή τα νεαρά άτομα με τις ικανότητες και ευκαιρίες και χρειάζονται για να χτίσουν έναν πιο καλό και γενναίο κόσμο».
Και βέβαια δεν είναι εύκολο να πιστέψεις ότι ένα τόσο αξιοσέβαστο φιλανθρωπικό ίδρυμα, δημιουργημένο από τα χεράκια του προτύπου αυτού της showbiz, θα έδινε λιγότερα σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται ακόμα και από τη μεγαλοπρεπή ιδέα της να καβαλήσει ψεύτικο άλογο κατά την είσοδό της στα American Music Awards.

Τι να πεις, τα έξοδα του Born This Way Foundation, με πρόεδρο τη μητέρα της Gaga, Cynthia Germanotta, ήταν τέτοια που δεν περίσσεψε σέντσι για τη φιλανθρωπία. Ίσως του χρόνου, αν είναι τυχεροί οι έχοντες ανάγκη. Εκτός κι αν η φιλανθρωπία του σωματείου είναι να «περιθάλπει» δικηγόρους, διαφημιστές, ταξιδιωτικούς πράκτορες και παραγωγούς, τους μόνους που ευεργετήθηκαν πλουσιοπάροχα από το «ίδρυμα»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα