Κάνε μας τη χάρη ρε Γκασόλ!

Όσοι είχαν την τύχη να απολαύσουν τον ημιτελικό αγώνα του Eurobasket μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας πραγματικά πρέπει να τρίβουν ακόμη τα μάτια τους. Είναι σαν είδαν μία σπουδαία κινηματογραφική ταινία με τον πρωταγωνιστή να κερδίζει όλα τα Όσκαρ… τα Γκράμυ και τα Νόμπελ μαζί!

Και ένα παιδάκι να βάλεις να δει τη στατιστική του αγώνα θα καταλάβει πως αυτό το 40 δίπλα στο όνομα του Γκασόλ σε ένα ματς που έληξε 80-75 σημαίνει πως ο άνθρωπος τα έκανε όλα. Αφήνουμε στην άκρη τα 11 φυσιολογικά ριμπάουντ και το ότι φόρτωσε τη μισή φροντλάιν της Γαλλίας με φάουλ. Ας δούμε, όμως, τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία λεπτά.

Κατ’ αρχήν  η Ισπανία χάνει με ένδεκα πόντους και ο Γκασόλ παίρνει τις καθιερωμένες του ανάσες στον πάγκο. Στη συνέχεια επιστρέφει και κατανοεί και ο ίδιος πως παρά την κούραση του πρέπει να αναλάβει δράση. Αρχίζει και «ροκανίζει» τη διαφορά. Παίρνει την μπάλα κάτω από το καλάθι, αποφασίζει ποιο θα είναι το σταθερό του πόδι και ξεκινά την κινησιολογία, αφήνοντας την μπάλα στο καλάθι με κάθε τρόπο.

Προς το τέλος του αγώνα με το σκορ στα ίσια αρχίζει και κουράζεται. Χωρίς να φέρει ευθύνη για το τρίποντο ισοφάρισης των Γάλλων στην κανονική διάρκεια, χάνει την τελευταία επίθεση, αφού δέχεται τάπα.

Στην παράταση οι Γάλλοι δείχνουν να πατάνε καλύτερα, ελαφρώς ανεβασμένοι από τον τρόπο που ισοφάρισαν. Ο Γκασόλ αποτυγχάνει να σκοράρει δύο φορές, χάνει και ένα φόλοου και δείχνει κουρασμένος. Πιστεύουν όλοι πως ίσως να μην έχει άλλα κουράγια, αλλά βρίσκει πάλι τον τρόπο να σκοράρει με δύο ελεύθερες βολές. Και τότε… με τη Γαλλία ακόμη μπροστά στο σκορ, ξεκινά πάλι το απανωτό σκοράρισμα. Κάρφωμα, κάρφωμα και ξανά κάρφωμα, με τους Γάλλους να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Στο τέλος τα χέρια των Γάλλων τρέμουν, δεν μπορούν να βάλουν ούτε βολή και το παιχνίδι τελειώνει με τον ακούραστο και πάλι Γκασόλ να καρφώνει όμορφα και ωραία!

Αυτό το πράγμα, να βλέπεις ένα 35χρονο θηρίο να παίζει με αυτόν τον τρόπο, να κάνει τους μορφασμούς του, τους πανηγυρισμούς του και τα πάντα του, σε κάνει να συμπαθείς ξαφνικά την Εθνική Ισπανίας. Είναι απλά εκπληκτικός, ένας διαστημικός αθλητής που βάζει υποψηφιότητα για να χωθεί στην κορυφαία τριάδα όλων των εποχών στην άτυπη λίστα των καλύτερων Ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών. Εμείς βάζουμε Γκάλη, Πέτροβιτς και τώρα Γκασόλ! Εσείς;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα