Κάποτε φύλακας-άγγελος, τώρα αποδιοπομπαίος τράγος!

Αν ψάξεις στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις απεριόριστες λίστες με τραγικά λάθη τερματοφυλάκων και μάλιστα σπουδαίων, πρωτοκλασάτων πορτιέρο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Ματίας Ντεγκρά. Ο 32χρονος τερματοφύλακας με θητεία στην πατρίδα του, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και στη Μολδαβία, ουδέποτε αγωνίστηκε σε μεγάλη ομάδα, αλλά κράτησε το μηδέν στα 73 από τα 184 ματς στα οποία αγωνίστηκε.

Λάθη έχει κάνει πολλά και μάλιστα μία κακή εμφάνιση στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα ήταν αυτή που οδήγησε τη διοίκηση στη μη ανανέωση του συμβολαίου του. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να κατηγορείσαι – δίχως στοιχεία – ότι πούλησες ένα παιχνίδι. Ο Αλέξης Κούγιας έκανε τεράστιο κακό σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν εξασφάλισε ποτέ μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του και που ίσως την τερματίσει νωρίς-νωρίς λόγω των κατηγοριών του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ.

Ο Ντεγκρά έφτασε στο απόγειο της καριέρας του τη σεζόν 2011-12 όταν με την ΑΕ Λεμεσού δέχθηκε μόλις οκτώ σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος, κρατώντας το μηδέν στα 21! Εκτός αυτού, έπιασε πέντε πέναλτι από τα έξι στα οποία κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του, ενώ το έκτο χτύπησε στο δοκάρι. Την επόμενη σεζόν, έπιασε το πρώτο πέναλτι κι έτσι διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ (Γκίνες), αφού είναι ο μοναδικός επαγγελματίας τερματοφύλακας που δεν δέχθηκε γκολ σε επτά συνεχόμενες εκτελέσεις πέναλτι (στη μία το δέχθηκε στην επαναφορά). Δείτε το βίντεο με τα επτά πέναλτι:

https://www.youtube.com/watch?v=_0_HnlgX-Qk

Ο Ματίας Ντεγκρά ήταν ο MVP της ανέλπιστης κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ, που είχε την καλύτερη άμυνα σε όλη την Ευρώπη στις δέκα πρώτες αγωνιστικές (ένα γκολ παθητικό) και έκανε καλά παιχνίδια την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη (κράτησε το μηδέν στα έξι από τα δώδεκα παιχνίδια με ομάδες όπως η Γκλάντμπαχ, η Παρτίζαν και η Μαρσέιγ).

Με αυτό το βιογραφικό, ακόμη κι αν δεν πήγαινε καλά η φετινή σεζόν, θα μπορούσε να διεκδικήσει μερικά ακόμη συμβόλαια τα οποία του στερεί ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πάλι καλά που δεν υπήρξε πρόεδρος της Σάλκε και της Μπάγερν για να δείρει και τον Νόιερ.

Εδώ τα λάθη του κορυφαίου τερματοφύλακα, Μάνουελ Νόιερ. Για κανένα από αυτά δεν κατηγορήθηκε ως πουλημένος…

https://www.youtube.com/watch?v=AC1HLfNEUYE

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα