Κάρφωσε τις στάχτες της στο αγαπημένο της μπαρ στην Κρήτη!

Όσο ζούσε η Πατ ερχόταν για διακοπές με το σύζυγό της στην Κρήτη… Όταν πέθανε έγινε… μόνιμη κάτοικος του νησιού, καθώς ο σύντροφός της αποφάσισε να τοποθετήσει τη στάχτη της έξω από ένα μπαρ στη Σταλίδα που της άρεσε πολύ να πηγαίνει!

Το γεγονός ανέφεραν στα voltariakia.gr κάτοικοι της περιοχής, η οποίοι δεν νοιώθουν και πολύ άνετα, να συναντούν στους καθημερινούς περιπάτους τους την τέφρα της Πατ! “Είναι σαν εκεί που περπατάμε, να περνάμε δίπλα από ένα τάφο που κάποιος έχει κάνει αυθαίρετα στο πεζοδρόμιο”, δηλώνουν.

Επιθυμία της Πατ, όπως και πολλών άλλων ανθρώπων στον κόσμο, ήταν μετά το θάνατό της να αποτεφρωθεί. Ο σύζυγός της φρόντισε η τελευταία της επιθυμία να ικανοποιηθεί.

Μετά το πέρας της διαδικασίας της καύσης, είθισται η στάχτη να τοποθετείται σε μια τεφροδόχο και να παραδίδεται στα χέρια του πλησιέστερου συγγενούς. Η τέφρα άλλες φορές σκορπίζεται στη θάλασσα… Άλλες φορές στη γη ενός αγαπημένου μέρους του μακαρίτη… Υπάρχουν περιπτώσεις που η τεφροδόχος με το περιεχόμενό της στολίζεται στα σπίτια των παιδιών ως διακοσμητικό… ή ο/η σύζυγος φτιάχνει ένα δαχτυλίδι στο οποίο φυλάσσεται μέρος της τέφρας και φορά πάντοτε…

Ωστόσο, η απόφαση του συζύγου της Πατ να… “αναρτήσει” μια μικρή τεφροδόχο, έξω από ένα μπαρ σε μια ξένη χώρα, σίγουρα είναι αμφιλεγόμενη.

Το μπαρ βρίσκεται στη Σταλίδα της Κρήτης. Η τεφροδόχος έχει “καρφωθεί” πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Βρίσκεται κολλημένη πάνω σε διάφανη πινακίδα, η οποία ενημερώνει τους περαστικούς για το περιεχόμενο της τεφροδόχου: Pat R.I.P. που έζησε από το 1941 ως το 2016.

Σύμφωνα με τη φημολογία που υπάρχει στη Σταλίδα, η Πατ ήταν θαμώνας του  μπαρ και επειδή της άρεσε πολύ να πηγαίνει εκεί ο σύζυγός της αποφάσισε να μην της στερήσει αυτή τη χαρά ούτε μετά θάνατον! Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η ΔΕΗ (περιουσία της οποίας αποτελεί ο στύλος) φέρεται να μην έχει το δικαίωμα να μετακινήσει την τεφροδόχο, καθώς μια τέτοια ενέργεια εμπίπτει, λέγεται, στις διατάξεις του νόμου περί περιύβρισης νεκρού!

Πηγή: voltarakia.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα