Κάτι τρέχει με τον Μπαλτάκο…

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο που θέλουν τον Τάκη Μπαλτάκο να αποτελεί τον πιο… σύντομο παράγοντα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ο γνωστός νομικός, γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και δυνατό διοικητικό στέλεχος του μπασκετικού Παναθηναϊκού για πολλά χρόνια, ανακοινώθηκε από την «πράσινη» ΠΑΕ ως νέος αντιπρόεδρος στις 16 Ιανουαρίου, όμως θεωρείται κιόλας… φευγάτος με τα σενάρια αποχώρησής του να τροφοδοτούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι πως η θητεία του δίπλα στον Γιάννη Αλαφούζο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Μπαλτάκος πρωτοστάτησε στην… ανταρσία του Παναθηναϊκού κατά της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου οι «πράσινοι» να… αυτονομηθούν τηλεοπτικά από την κεντρική διαχείριση της λίγκας, αλλά δεν κατάφερε απολύτως τίποτα.

Οι απειλές περί απαγόρευσης των συνεργείων της NOVA στον εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό (29/1 στη Λεωφόρο) έμειναν μόνο στα λόγια και στα εξώδικα, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ρήτρες που… δένουν τις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας στο… άρμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι πανίσχυρες και η οικονομική ζημιά θα ήταν πιθανότατα ανεπανόρθωτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Τάκης Μπαλτάκος είχε υποστηρίξει ότι νομικά ήταν εφικτή η απαγόρευση της μετάδοσης και μία τέτοια ενέργεια θα ανέβασε τη δημόσια εικόνα του «τριφυλλιού». Πλην, όμως, αντίθετη γνώμη είχε διατυπώσει ο εξίσου πανίσχυρος εντός της «πράσινης» ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, του οποίου η άποψη τελικά υπερίσχυσε.

Το δεύτερο… μπούλινγκ κατά του αντιπροέδρου του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ήρθε μέσω διαρροών από τον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες δεν ενέκρινε και τόσο την απόφαση του «τριφυλιού» να προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία στην ΚΕΔ για τη διαιτησία του Τζήλου στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλο αυτό το στόρι με τον τρόπο που βγήκε στη δημοσιότητα ενόχλησε αρκετά τον Αλαφούζο που παρά τη… βροχή των πρόσφατων δημοσιευμάτων δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε διάψευση…

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος δυσκολεύεται να συνηθίσει στο περιβάλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, καθώς στον μπασκετικό είχε μάθει να λειτουργεί πολύ διαφορετικά. Εκεί δεν υπήρχαν επικοινωνιακοί πόλεμοι προς χάρη των εντυπώσεων. Η δουλειά γινόταν… αθόρυβα και με όπλο την πανίσχυρη στήριξη της οικογένειας Γιαννακόπουλου φρόντιζε να κόβει τις κακές διαιτησίες από τη… ρίζα. Πως; Αλλάζοντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τη σύνθεση της ΚΕΔ μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα