Κέβιν Ολιμπά ο εκλεκτός για το τέρμα

Εδώ και εβδομάδες στον Παναθηναϊκό ψάχνουν για τερματοφύλακα. Οι επτά βαθμοί της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν δημιουργήθηκαν λόγω του Λουκ Στιλ που στην πραγματικότητα φέρει ευθύνη μόνο για ένα ή δύο γκολ στη Βέροια και με την Ξάνθη, ωστόσο κυριαρχεί η άποψη πως πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα σε αυτή τη θέση άμεσα, δηλαδή το Γενάρη.

Πρώτος στη λίστα ήταν – και παραμένει – ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού, που μάλιστα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας (μετά τον τραυματισμό του Καπίνο) και είναι εδώ και μήνες ο σταθερότερος και ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Το συμβόλαιό του λήγει το 2017, αλλά οι Παναιτωλικός δεν τον δίνει τσάμπα. Αντίθετα, ζητά ένα μεγάλο ποσό (περισσότερα από 250 χιλιάρικα) τα οποία δεν διατίθεται να δώσει ο Αλαφούζος. Ωστόσο, οι πράσινοι θέλουν τερματοφύλακα σήμερα και όχι το καλοκαίρι.

Το συμβόλαιο του Κέβιν Ολιμπά, του Γάλλου τερματοφύλακα του Πλατανιά, επίσης λήγει το καλοκαίρι, αλλά οι Χανιώτες δεν έχουν οικονομικές απαιτήσεις, παρά μόνο να καλύψει ο ΠΑΟ το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της χρονιάς και να δώσει και ένα μικρό συμβολικό ποσό. Η περίπτωσή του είναι σαφώς πιο προσιτή. Ο Ολιμπά έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 15 από τα 36 ματς στα οποία έχει αγωνιστεί, ποσοστό μάλλον… συγκλονιστικό για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Παρά τις λίγες συμμετοχές του στη Γαλλία μέχρι τα 26 του χρόνια, φαίνεται πως στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και προκάλεσε εντύπωση το ότι έχασε τη θέση του από τον Σωτηρίου (ο οποίος, πάντως, τα πάει πολύ καλά).

Εδώ να σημειώσουμε την εξαιρετική συμπεριφορά του Κυριακίδη που ενώ βλέπει τη μεγάλη ευκαιρία για μετεγγραφή σε μεγάλη ομάδα δεν πιέζει τη διοίκηση του Παναιτωλικού ούτως ώστε να γίνει η μετακίνηση αυτή, ίσως επειδή νιώθει ότι το καλοκαίρι θα πάρει ούτως ή άλλως μία καλή μετεγγραφή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα