Κένυα: 48 οι νεκροί από επίθεση ενόπλων ισλαμιστών

Στους 48 έχουν φτάσει τα  άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη Κένυα, από επίθεση ένοπλων ισλαμιστών  την Κυριακή  στη παραλιακή πόλη Μπεκετόνι.

“Εχουμε περισυλλέξει  πτώματα και τα έχουμε μεταφέρει στο νεκροτομείο, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται”, δήλωσε ο Μπένσον Μαϊζόρι, αντικυβερνήτης της επαρχίας Λαμού.

Περί τους πενήντα ένοπλοι εισέβαλαν το βράδυ της Κυριακής  βαριά οπλισμένοι στην πόλη, κρατώντας σημαίες των σεμπάμπ. Η επίθεση διήρκεσε μέχρι αργά τη νύκτα. Πολλά κτίρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα , σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας περιέγραψε πώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στην πόλη φωνάζοντας “Ο Θεός είναι μεγάλος”, αινφιδιάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που τα μπαρ και τα καφέ ήταν γεμάτα από πελάτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα του Mundial.

Oι ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό τμήμα , αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα