“Κέρδισε ο λαός από τη διαπραγμάτευση”

Για κέρδη που υπήρξαν από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη και τόνισε πως “η εκταμίευση της δόσης θα ρίξει χρήμα στην αγορά”.

Πιο συγκεκριμένα, την θέση ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση δεν είναι ευχάριστα και ότι «από μόνα τους δεν πρόκειται να μας πάνε πουθενά» διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση είναι να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα. Νομοθετήσαμε μέτρα που από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά. Τώρα πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Όταν αυτό γίνει, το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, η κα.Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση».

«Η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά και καμία μείωση μισθών» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία στην παρατήρηση ότι μόλις τον τελευταίο καιρό με τρία μεγάλα λουκέτα χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στον δημόσιο τομέα χάνονται τρεις στον ιδιωτικό.

«Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι «ότι με την εκταμίευση της δόσης θα πέσουν χρήματα στην αγορά» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, αναφέροντας πως υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός.

Σε ό,τι αφορά στα capital controls η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών.

«Ελαφρύνσεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη, η οποία ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών.

«Τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε», είπε αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο λαός θα δει αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα