Κέρδισε το Survivor ο Βλάνταν Ίβιτς!

Η μακροημέρευση του Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο κερδισμένο… αγώνισμα του Βόλου. Ο Σέρβος προπονητής πέρασε σαν… μαχητικός και διάσημος Survivor τη δοκιμασία του τελικού του Κυπέλλου, του πρώτου στην καριέρα του ως προπονητής, και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να σπάσει  το ρεκόρ που κρατά εδώ και κάποια χρόνια ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος προπονητής έπιασε δουλειά στον ΠΑΟΚ στις αρχές του 2008 κι έμεινε στην Τούμπα μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Παλαιότερα, αντίστοιχη θητεία (δύο ετών και κάποιων μηνών) είχαν πετύχει οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Άγγελος Αναστασιάδης. Άραγε, ο Βλάνταν Ίβιτς θα μείνει παραπάνω και θα σπάσει το ρεκόρ; Αν «βγάλει» όλη τη χρονιά και δεν φύγει ούτε το καλοκαίρι του 2018, τότε ναι, θα γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Ίβιτς έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία του «Δικεφάλου του βορρά», όχι επειδή πήρε το Κύπελλο, αλλά επειδή είναι ο πρώτος και ο μοναδικός ξένος που έχει υπηρετήσει τον ΠΑΟΚ τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο κι ως προπονητής. Αν θα καταφέρει να γραφτεί και σε άλλο κεφάλαιο της βίβλου του συλλόγου θα το δούμε στο μέλλον.

Ο Βλάνταν Ίβιτς κατάφερε φέτος να πετύχει συγκεκριμένα πράγματα. Παρά το -3 στην αρχή της χρονιάς και την ήττα στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό στον αγώνα του πρώτου γύρου, αλλά και κάποιες ακόμη απώλειες βαθμών, έμεινε κοντά στην πρώτη θέση μέχρι τέλους. Όλα αυτά με μία ομάδα που έπρεπε να περάσει οπωσδήποτε στους ομίλους του Europa League και που αποκλείστηκε από το Champions League από τον Άγιαξ που φέτος «βγάζει μάτια».

Ο Σέρβος προπονητής διαχειρίστηκε τον επίπονο πρώτο γύρο σχετικά καλά και φυσικά του πιστώνεται η ευρωπαϊκή πρόκριση παρά τις αναποδιές και φυσικά παρά την αφλογιστία του Κλάους Αθανασιάδη. Στον δεύτερο γύρο, μάλιστα, έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Πέτυχε δώδεκα νίκες σε 15 παιχνίδια και ηττήθηκε μόνο από την ΑΕΚ.

Όλα αυτά, την ώρα που στο Κύπελλο η ομάδα προχωρούσε. Κι όταν τελικά έφτασε η μεγάλη ώρα του τελικού, ο Ίβιτς καλείτο να αποδείξει πως και στην τρίτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν (μετά τον αγώνα με την Ουντινέζε και τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό) μπορεί να παρατάξει μία δυνατή ομάδα. Και την πρόκληση αυτή την έβγαλε εις πέρας.

Καλές ομάδες και καλούς προπονητές είχε και στο πρόσφατο παρελθόν ο ΠΑΟΚ, αλλά κάπου το πράγμα κολλούσε. Και φέτος που ο Ίβιτς δεν είχε σέντερ φορ για έναν ολόκληρο γύρο έβγαλε εις πέρας την αποστολή, και την έβγαλε με στυλ. Με ωραία μπάλα κατά διαστήματα και την κοινή ομολογία πως στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος (τουλάχιστον στα 2/3) ήταν η καλύτερη ομάδα. Κι αν δεν είχε υποστεί τις δύο εντός έδρας ήττες σοκ με τον Ατρόμητο και τα Γιάννινα, θα είχε πάρει το πρωτάθλημα.

Είχε φανεί ότι τον γουστάρει ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης ενθουσιάστηκε πέρσι με τον Σέρβο προπονητή, όταν του έδωσε την ομάδα και με σοφό ποδόσφαιρο την οδήγησε στη δεύτερη θέση και στην έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Φέτος, όμως, σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος θεώρησε «τελειωμένο» τον Βλάνταν Ίβιτς, όταν εντελώς άκομψα εμφανίστηκε μετά την ήττα από τον Ατρόμητο και είπε πως ο Τζαβέλλας τον «δάγκωσε» με την απόδοσή του στον αγώνα κόντρα στους Περιστεριώτες και τη γενικότερη συμπεριφορά του απέναντι στο κλαμπ. Ο Ιβάν Σαββίδης –λίγες εβδομάδες αφότου είχε προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Τζαβέλλα–, αντί να τερματίσει τον Ίβιτς, διέκοψε τη συνεργασία του με τον ποδοσφαιριστή!  Τότε ήταν που άπαντες υποψιάστηκαν πως η σχέση τους είναι δυνατή.

Μέχρι στιγμής ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει κρατήσει κάποιον προπονητή περισσότερο από 1,5 χρόνο και λογικά ο Βλάνταν Ίβιτς πάει για διετία. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα