Κέρκυρα: Διαμαρτυρία κατοίκων για τα σκουπίδια

Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Νότια Κέρκυρα από κατοίκους ενώ η Εθνική Οδός Κέρκυρας – Λευκίμμης αποκλείστηκε στο ύψος της γέφυρας Μεσογγής για περίπου δύο ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι και τη 1.00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, στην γέφυρα της Μεσογγής μέλη των τοπικών συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν κατά της μεταφοράς των σκουπιδιών από την μέση Κέρκυρα στο Νότο. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Αλεύχιμον» Μαρία Κοντομάρη, δήλωσε «Η σημερινή διαμαρτυρία αποτελεί ένα δείγμα των κινητοποιήσεων από αυτές που πρόκειται να προκύψουν σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς αποφασίσουν να λειτουργήσουν τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης και ξεκινήσουν την μεταφορά απορριμμάτων στην περιοχή» συνεχίζοντας, «δε θα επιτρέψουμε να πέσει στον χώρο ούτε χαρτοπετσέτα και όποιος αποφασίσει να μεταφέρει απορρίμματα θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά».

Η εξέλιξη του όλου ζητήματος αναμένεται να δοθεί μετά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, που συνεδριάζει με μοναδικό θέμα τη ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

φωτογραφίες: corfupost.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα