Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός, Σάκης Τσιώλης

Ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε και επισήμως από την ΠΑΕ Κέρκυρα η πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του έμπειρου προπονητή:
«Εύχομαι μια καλή συνεργασία και μια καλή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Και τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, αυτή την εκτίμηση, θέλουμε να την ανταποδώσουμε με επιτυχίες.

Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα, που πέρσι πραγματοποίησε μια αρκετά καλή πορεία, με ένα υλικό που εντυπωσιάζει. Πιστεύω πολύ και σ’ αυτό το υλικό και στην ομάδα. Επιπλέον, με τον πρόεδρο και τη διοίκηση υπάρχει μια εξαιρετική ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας. Αλλά αυτό, βεβαίως, που δικαιώνει, είναι το αποτέλεσμα.

Θέλω να σας παρουσιάσω τους συνεργάτες μου. Ξεκινώντας απ’ τον παλιό, τον κ. Χρήστο Βάσαλο (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων), τόσο απ’ όσο έχω ενημερωθεί, όσο και βλέποντας πέρσι την απόδοση των τερματοφυλάκων της Κέρκυρας, προκύπτει ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό συνεργάτη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι ομάδες “χτίζονται” απ’ τον τερματοφύλακα.

Εν συνεχεία, ο κ. Κοσμάς Στράτος (σ.σ. γυμναστής). Γνωστός στο πανελλήνιο, άλλοτε Πρωταθλητής του στίβου, με τον οποίο έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Άμεσος συνεργάτης μου, θα είναι ο κ. Γιώργος Χερίδης (βοηθός – στατιστικολόγος). Με εξαιρετική δουλειά, είτε μαζί, είτε μόνος του.

Αυτοί θα είναι οι κύριοι συνεργάτες μου στο γήπεδο, μαζί με τον γιο μου, τον Βαγγέλη, σε ρόλο σκάουτερ και αναλυτή αντιπάλων και αγώνων. Ενώ θα έχουμε και μια ειδική συνεργασία με τον κ. Λάζαρο Κυριλλίδη.

Κατ’ αρχήν, το βήμα παραπάνω, είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Αποτελεί και προσωπική μου φιλοδοξία. Και πρέπει να ισχύει σε κάθε νέα προσπάθεια, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην ίδια τη ζωή. Ήδη, με το υλικό που υπάρχει, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε. Συν τις προσθήκες που θα υπάρξουν, με αρχή τις 2-3 πρώτες.

Στις αρχές της περσινής σεζόν, την Κέρκυρα την αντιμετώπισα και ως αντίπαλος. Δεν γνώριζα το υλικό της, αλλά αποδείχτηκε –όπως είδαμε και μέσα από το σκάουτινγκ που κάναμε- εξαιρετικό. Σε σχέση μ’ αυτό το υλικό, θεωρώ ότι είχε περιθώρια για ακόμη περισσότερα πράγματα. Το γεγονός ότι εξασφάλισε την παραμονή της μόλις δύο αγώνες πριν από το τέλος, την αδικεί. Δεν ήταν, όμως, ένα “αντικειμενικό” Πρωτάθλημα. Καθώς, για παράδειγμα, η Κέρκυρα, έπαιξε και με τις δύο ομάδες που αποχώρησαν (σ.σ. Νίκη Βόλου, ΟΦΗ), ενώ άλλοι τους πήραν στα χαρτιά.

Ένα πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, αυξάνει το ενδιαφέρον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φανεί καλύτερα και η δουλειά σου. Οι 16 ομάδες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, ανέβηκαν, ΑΕΚ και Ηρακλής, δείχνει ότι αυτή η ανταγωνιστικότητα θα υπάρχει. Στόχος της Κέρκυρας είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντάς το με την κατάκτηση βαθμών. Και πιστεύω ότι μπορούμε.

Είμαστε τυχεροί, γιατί το 70-80% του περσινού υλικού, παρέμεινε. Γνωρίζω ήδη πολύ καλά τους πρώτους 13-14 ποδοσφαιριστές και τις επόμενες ημέρες θα διαμορφώσω άποψη και για τους υπόλοιπους. Όπως προανέφερα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για την, σε πρώτο χρόνο, απόκτηση άλλων 3-4. Και θεωρώ ότι, ολοκληρώνοντας το α’ στάδιο δουλειάς μας, στο νησί –μέχρι, δηλαδή, τις 13-34 του μήνα- θα τους έχουμε κι αυτούς μαζί μας.

Ο Καϊκούτ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και νομίζω ότι μ’ αυτό συμφωνεί και η διοίκηση. Διαθέτει ένα από τα ωραιότερα βιογραφικά και αποτελεί επιτυχία για την Κέρκυρα να διαθέτει έναν παίκτη με τέτοιο βιογραφικό. Ο παίκτης βρίσκεται στα πλάνα μου.

Το υλικό που διαθέτει η ομάδα, ο τρόπος, με τον οποίο με προσέγγισε η διοίκηση, αλλά και το γεγονός ότι κάθε φορά που ερχόμουν στο νησί, ένιωθα μια ζεστασιά από τον κόσμο, έκαναν εύκολη την απόφασή μου να έρθω. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε η ομάδα να καταφέρει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα