Κίνα: Έφτιαξαν χώρους στάθμευσης μόνο για γυναίκες

Σεξιστικές χαρακτήρισαν οι Κινέζοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις νέες, υπερμεγέθεις θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για γυναίκες, που σημειώνονται μάλιστα με μία γόβα στιλέτο.

Οι αμφιλεγόμενοι χώροι στάθμευσης στα πρατήρια καυσίμων Jiande και Tonglu της επαρχίας Zhejiang είναι περίπου 3.2 μέτρα πλάτος ή περίπου όσο μιάμιση φορά το μέγεθος των «κανονικών» χώρων στάθμευσης.

Αποτελούν μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού εξαιρετικά μεγάλων χώρων στάθμευσης που κάνουν την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό σε όλη την Κίνα.

Ο σκοπός αυτών των χώρων, έχει συζητηθεί έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, με πολλούς να ισχυρίζονται πως ενισχύουν το στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι κακοί οδηγοί ενώ άλλοι λένε πως είναι ένας καλός σχεδιασμός.

Βέβαια, πολλοί χρήστες του Weibo, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις θέσεις πάρκινγκ ως σεξιστικές και να υπερασπιστούν την ικανότητα των γυναικών οδηγών.

«Είναι ξεκάθαρη η διάκριση εναντίον των γυναικών» έγραψε ένας χρήστης με το όνομα Nanyabianfu. «Αυτό αντιμετωπίζει τις γυναίκες οδηγούς σαν ηλίθιες» προσθέτει κάποιος άλλος. «Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ότι και οι άνδρες».

πηγή: iefimerida

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα