Κίνα: Οδηγοί σκοτώνουν σκόπιμα τους πεζούς που έχουν τραυματίσει

Οδηγοί σκοτώνουν σκόπιμα τους πεζούς που έχουν τραυματίσει. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο όμως είναι πραγματικότητα και συμβαίνει στη Κίνα. 

Ειδικότερα, οδηγοί στην ασιατική χώρα  έχουν «πιαστεί» από τις κάμερες ασφαλείας στον δρόμο να έχουν τραυματίσει πεζούς και να προσπαθούν να τους αποτελειώσουν, περνώντας πάνω από τα θύματά τους.

«Είναι καλύτερα να σκοτώσεις κάποιον παρά να τον τραυματίσεις». Είναι κοινή λαϊκή ρήση στην Κίνα.

Ο δημοσιογράφος του Slate Geoffrey Sant θυμάται να του αποκαλύπτει μοτοσικλετιστής ότι αν χτυπούσε κάποιον θα τον ξαναχτυπούσε μέχρι να σιγουρευτεί ότι είναι νεκρός.

Ο οδηγός συνέχισε να να λέει πως εάν ακρωτηριάσει κάποιον θα πρέπει να πληρώνει μια ζωή.

Αν όμως τον σκοτώσει τότε θα πρέπει να πληρώσει μια φορά τα έξοδα της κηδείας. Επέμεινε ότι μιλάει σοβαρά. Και αυτή είναι η κοινή πρακτική.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το φαινόμενο hit-to-kill προέρχεται εν μέρει τουλάχιστον από τους τρελούς νόμους για την αποζημίωση των θυμάτων.

Η αποζημίωση για τη δολοφονία ενός ανθρώπου σε τροχαίο στην Κίνα είναι σχετικά μικρή και κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 δολάρια. Μόλις καταβληθεί η αποζημίωση, το θέμα έχει τελειώσει.

Αντίθετα, η αποζημίωση για την περίθαλψη ενός σοβαρά τραυαμστισμένου θύματος τροχαίου είναι για μια ολόκληρη ζωή και μπορεί να ανέλθει σε εκατομμύρια δολάρια.

Οι οδηγοί που επιλέγουν να σκοτώσουν το κάνουν επειδή είναι πολύ πιο οικονομικό και για να ξεφύγουν από τις κατηγορίες για φόνο.

Το πιο τρομακτικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις το θύμα δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά αλλά ο οδηγός επιστρέφει και το σκοτώνει.

Με τόσους πολλούς hit-to-kill οδηγούς να μην πληρώνουν για τα εγκλήματά τους, κάποιες φορές ο κόσμος παίρνει τον νόμο στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα