“Κίνδυνος οικονομικής καταστροφής για όλους τους τουριστικούς προορισμούς”

Για έναν τουρισμό που είναι στον “αέρα” έκανε λόγο η Όλγα Κεφαλογιάννη που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της επιλογής της κυβέρνησης για δημοψήφισμα και επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις τράπεζες στην ελληνική οικονομία.

«Μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παράλληλα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Η ελληνική περιφέρεια, που στα προηγούμενα χρόνια έζησε από τον τουρισμό ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις της κρίσης, κινδυνεύει με την απόλυτη κατάρρευση. Αν σύντομα δεν έχουμε ομαλοποίηση της κατάστασης, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ανεξέλεγκτο κύμα ακυρώσεων», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η βουλευτής της Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση λειτουργώντας με μια πρωτοφανή ανευθυνότητα, θέτει σε άμεσο κίνδυνο όλα όσα με κόπο, μόχθο και θυσίες χτίστηκαν για δεκαετίες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια», προσθέτει και επισημαίνει ότι «τότε όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, μικροί ή μεγάλοι δεν έχει σημασία, κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. Με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κλείσιμο επιχειρήσεων, ερημοποίηση της περιφέρειας.

Αυτά θα είναι τα αποτελέσματα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης», σε περίπτωση που «η χώρα από τη Δευτέρα και μετά συνεχίσει να βρίσκεται στο δρόμο της αυτοκτονίας. Δηλαδή στην κατάρρευση των τραπεζών και τελικά στην έξοδο από το ευρώ».

Καταλήγοντας, απευθύνει «έκκληση ενότητας και ομοψυχίας», στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, ζητώντας «να συσπειρωθούμε όλοι μαζί γύρω από τη μόνη επιλογή που εξασφαλίζει τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Να επιλέξουμε το δρόμο της Ευρώπης. Να πούμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της δημιουργίας και της προκοπής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα