Κίνημα κατά του ρατσισμού με «πρωταγωνίστρια» τη μπανάνα

Η κίνηση του Ντάνι Άλβες, παίκτη της Μπαρτσελόνα,  να κόψει και να φάει κομμάτι από μπανάνα που του πέταξε οπαδός της Βιγιαρεάλ κατά τη διάρκεια αγώνα, δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα κατά του ρατσισμού που περιλαμβάνει από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι μέχρι την Ισπανίδα παρουσιάστρια Μαρίλο Μοντέρο.

Ο ένας μετά τον άλλο σταρ, αθλητές αλλά και πολιτικοί εμφανίζονται σε φωτογραφίες στα social media να τρώνε μπανάνα, μετατρέποντας το συγκεκριμένο φρούτο από «εργαλείο» των ρατσιστών, σε σύμβολο κατά του ρατσισμού. Ο συμπαίκτης του Άλβες στην Μπαρτσελόνα και συμπατριώτης του, Νεϊμάρ έγραψε: «Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι πίθηκοι, πείτε όχι στον ρατσισμό».

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις και οι φωτογραφίσεις αστέρων όπως ο Αργεντινός Σέρχιο Αγουέρο ή της συντρόφου του Μπαλοτέλι Φανί Νεγκουέσα που έγραψε στα socialmedia: «Είμαι περήφανη που είμαι πίθηκος». Εν τω μεταξύ η Βιγιαρεάλ ήδη την επόμενη ημέρα από το περιστατικό εντόπισε τον οπαδό που πέταξε την μπανάνα στον Άλβες και τον τιμώρησε με αποκλεισμό διά βίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα