Καβγάς Κοντονή-Θεοχαρόπουλου για τον Καμμένο

Για «αυτονόητο νομοσχέδιο σε μια χώρα ευρωπαϊκή σαν την Ελλάδα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «συμβάλει στην προώθηση αλλαγών σε προοδευτική κατεύθυνση».

Παράλληλα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, επέκρινε τη στάση της συγκυβέρνησης, καταλογίζοντάς της μικροκομματικές τακτικές, ενώ έκανε λόγο για «κυνισμό της εξουσίας» αλλά και «για προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βωμό σκοπιμοτήτων».

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, προκάλεσαν οι αναφορές του περί συναλλαγής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και οι ισχυρισμοί του ότι υπήρξε στήριξη στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του «Noor 1», ώστε να στηριχθεί το νομοσχέδιο από τους βουλευτές του.

«Καμία συναλλαγή δεν έγινε και καμία συναλλαγή δεν υπάρχει… αφήστε τα συνομωσιολογικά. Είναι προμετωπίδα για να κρυφτείτε από αυτά που λέγατε στην Επιτροπή» αντέτεινε ο κ. Κοντονής. Ταυτόχρονα, καταλόγισε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καφενειακή και μικροκομματική στάση, καθώς, όπως είπε, ενώ έλεγε ότι συμφωνεί με το νομοσχέδιο, δήλωνε ότι δεν θα το ψηφίσει αν δεν υποστηριχθεί από τους ΑΝΕΛ.

«Εμείς δεν στερούμε από κανένα το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος της Αριστεράς. Εσείς έχετε επιλέξει να είστε τώρα στο ΠΑΣΟΚ. Αφήστε αυτούς που έχουν ιστορική διαδρομή στην Αριστερά να μιλάνε και μην τους προσβάλλετε» συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής.

«Εμείς, σε αντίθεση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση καταψήφιζε κάθε προοδευτικό βήμα για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, στηρίζουμε όλα τα νομοσχέδια. Αν θεωρείτε μικροκομματική το μήνυμα στη κοινωνία ότι περνάνε με τη δική μας ψήφιση, δεν σας καταλαβαίνω. Να έχετε σεβασμό όταν μιλάτε για το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που ανασυγκροτούν τον χώρο της Κεντροαριστεράς» αντέτεινε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα