«Καθαίρεση» 3 μηνών σε πρώην δήμαρχο

Την αργία για τρεις μήνες του πρώην δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γιώργου Δρίκου, αποφάσισε η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Καλλιόπη Καρδαμίτση, με την αιτιολογία της «σοβαρής παράβασης καθήκοντος».

Την απόφαση αποκάλυψε το αυτοδιοικητικό ενημερωτικό πόρταλ aftodioikisi.gr σύμφωνα με την οποία το έτος 2011 ο Γ. Δρίκος προχώρησε σε πρόσληψη συμβασιούχων χωρίς να ορίσει εξεταστική Επιτροπή με συνέπεια, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή του το ΑΣΕΠ «να γίνει άτακτη παραλαβή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, να μη γίνει σωστή αξιολόγηση των υποψηφίων και να προσληφθούν άτομα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του άρθρου 21 του Ν2190/94».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση ενώ το ΑΣΕΠ ζήτησε να λυθούν οι συμβάσεις τριών από τους προσληφθέντες που δεν είχαν καν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο τότε δήμαρχος Γ. Δρίκος όχι μόνο δεν τους απέλυσε αλλά έστειλε προς το ΑΣΕΠ με έγγραφο του δήμου Μάνδρας τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά «χωρίς να δικαιολογηθεί γιατί δεν υπήρχαν εξ αρχής και πως περιήλθαν στην κατοχή τους εκτός της προθεσμίας».

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «ύστερα από ενέργειες του ΑΣΕΠ αποκαλύφθηκε ότι τα έγγραφα αυτά ήταν νοθευμένα και τα γνήσια δεν είχαν υποβληθεί εμπροθέσμως».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα