Καθηγητής γράφει για τους αγενείς ανθρώπους και πως να τους αντιμετωπίσεις

Ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής, έκανε μία δημοσίευση η οποία έγινε viral, για τον πιο απλό λόγο. Ο κ. Χατζής μίλησε για τον αγενή άνθρωπο αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του. Ο ίδιος είπε, ότι «έχοντας βιώσει μία ακόμη… ενδιαφέρουσα εμπειρία» έγραψε μία ανάρτηση πάνω στο θέμα.

« Αγενής. Δεν μπορώ να αντέξω αυτόν τον ανθρωπότυπο. Είναι το είδος homo sapiens (λέμε τώρα…) που σε αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο. Είτε σε γνωρίζει, είτε όχι. Αν δεν σε γνωρίζει, η αγένεια είναι η ενστικτώδης αντίδρασή του στην πρώτη επαφή. Αν σε γνωρίζει, η αγένεια που επιδεικνύει είναι ακόμα χειρότερη. Δεν είναι η αγένεια της ουδέτερης αδιαφορίας αλλά της επιθετικής προσβολής.

Δεν θα σας πω τι αισθήματα μου γεννά. Το φαντάζεστε. Συνήθως αντιδρώ ανάλογα με την ώρα, τις περιστάσεις και τις αντοχές μου. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάτι που με διασκεδάζει.

Το πόσο γνησίως εκπλήσσεται ο αγενής αν του φερθείς κι εσύ με παρόμοιο τρόπο. Διότι προφανώς θεωρεί δεδομένο ότι δικαιούται το μονοπώλιο της αγένειας. Και επιπλέον γιατί φαίνεται πως απολαμβάνει την αγένειά του μόνο όταν αυτή αντιμετωπίζει ευγενική συμπεριφορά. Αλλά βέβαια δεν μπορείς να παίξεις για πολύ ώρα στο γήπεδο του. Θα κουραστείς πρώτος διότι αυτός είναι επαγγελματίας του είδους.

Μετά από τόσα χρόνια έχω καταλήξει σε έναν απλό κανόνα. Αποφεύγεις αυτόν τον ανθρωπότυπο όσο μπορείς. Όταν η συνάφεια είναι απαραίτητη, την περιορίζεις χρονικά όσο είναι εφικτό. Και δεν δείχνεις ότι ενοχλείσαι. Ούτε καν ότι περιφρονείς. Είναι δύσκολο αλλά, πιστέψτε με, είναι το μοναδικό που μπορείς να κανείς χωρίς να μετανιώσεις».

Φυσικά τα likes έπεσαν «βροχή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα