«Καθηλωμένη» στην Αθήνα η 1η ΕΜΑΚ που ξεκίνησε για το Νεπάλ

Στη βάση της Πυροσβεστικής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (27/4) η αποστολή της 1ης ΕΜΑΚ που θα συνδράμει στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές στο Νεπάλ, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του nantiareport.wordpress.com.

Η αποστολή είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα στις 20:00 από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με έκτακτη ειδική πτήση της Aegean. Σύμφωνα πάντα με το nantiareport, οι ελληνικές Αρχές έχουν εξασφαλίσει μεν ότι η αποστολή θα φτάσει μέχρι το Νέο Δελχί της Ινδίας, ωστόσο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία προς διευθέτηση των διαδικαστικών, ενημερώθηκαν ότι η πρόσβαση προς το Κατμαντού έχει διακοπεί. Αποτέλεσμα η αποστολή να παραμένει «καθηλωμένη» και μόλις επιλυθούν τα προβλήματα για τη μετάβαση στις πληγείσες περιοχές, να πραγματοποιηθεί η πτήση.

Σημειώνεται ότι κατόπιν του αιτήματος βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ στον ΟΗΕ και μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπήρξε άμεση κινητοποίηση της 1ης Εθνικής Ευρωπαϊκής Μονάδας Έρευνας – Διάσωσης (MUSAR), με 20 πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ, δύο διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, συνεπικουρούμενης από ομάδα του ΕΚΑΒ με ιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό.

Αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, δεν αποκλείεται η αποστολή να «πετάξει» προς την πληγείσα περιοχή αύριο Τρίτη 28 Απριλίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα