Καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες

Σε μια εποχή παρά πολύ δύσκολη οικονομικά για τους μικρομεσαίους αγρότες που η έλλειψη ρευστότητας είναι δεδομένη, ενώ η νέα καλλιεργητική περίοδος είναι σε εξέλιξη, αγανάκτηση και οργή επικρατεί στις τάξεις τους, αφού δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ.

Δεν αρκεί που η επιστροφή του ΦΠΑ είναι μειωμένη στο 6%, ενώ το Φ.Π.Α. που χρεώνονται για τα περισσότερα εφόδιά τους παραμένει στο 23%, καθυστερεί κιόλας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βιοτικές τους ανάγκες και να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, χαράτσια φορολογίας, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης κι ένα σωρό άλλες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σχετική ερώτηση κατάθεσαν βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ:

«Ενώ τις προηγούμενες χρονιές η επιστροφή του ΦΠΑ είχε ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, περίπου μέχρι τέλος Απριλίου, δίνοντας μια οικονομική ανάσα στον αγροτικό κόσμο προκειμένου να επιβιώνουν και να έχουν ρευστό για να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα, φέτος έχουμε φθάσει στα μέσα καλοκαιριού και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία για να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται.

Επειδή τίθεται θέμα επιβίωσης και συνέχισης ή μη, της αγροτικής δραστηριότητας για χιλιάδες οικογένειες

Επειδή η νέα καλλιεργητική περίοδος είναι σε εξέλιξη.

Επειδή οι αγρότες περιμένουν τα χρήματα από την επιστροφή του Φ.Π.Α. για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Σε ποιά μέτρα προτίθενται να προβούν για την άμεση καταβολή του Φ.Π.Α.»;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα