Καιρός – φονιάς σκότωσε 59χρονη στην Εύβοια

Για μία ακόμη φορά το κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω του θύματα. Μια γυναίκα ηλικίας 59 ετών έχασε τη ζωή της στην Εύβοια  όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα μαζί με την 27χρονη κόρη της πήγαιναν να προσκυνήσουν το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ στην Βόρεια Εύβοια, με το αυτοκίνητό τους, όταν είδαν πως τα νερά του ποταμού είχαν φουσκώσει και πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν το όχημα.

Τότε, τα ορμητικά νερά τις παρέσυραν, με την 27χρονη να προλαβαίνει να κρατηθεί από ένα δέντρο.

Δυστυχώς η μητέρα της δεν κατόρθωσε να γλιτώσει και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο την εντόπισαν μετά από λίγο νεκρή.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Δρυμώνας Ευβοίας και για την επιχείρηση της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άντρες τόσο από την υπηρεσία της Λίμνης και της Ιστιαίας, όσο και από την έβδομη ΕΜΑΚ της Λαμίας – συνολικά επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Υπερχειλίσεις ποταμών και κατολισθήσεις σε Τρίκαλα-Φθιώτιδα

Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρος ο νομός Τρικάλων καθώς έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα, με εκατοντάδες στρέμματα να βρίσκονται μέσα στο νερό στα παρακείμενα αγροκτήματα, όπως αναφέρει το trikalaola.

Τα νερά απειλούν ακόμη και μαντριά ενώ στο Βαλτινό πολλές αυλές είναι ήδη μέσα στο νερό, όπως συμβαίνει και στο Ελευεροχώρι, με τον δρόμο προς το χωριό να καλύπτεται και να μην είναι εφικτή η διέλευση.Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Φθιώτιδα:Φούσκωσε ο Σπερχειός

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και οι νοτιάδες που λιώνουν τα χιόνια στις ορεινές περιοχές έχουν γεμίσει με νερό τους χειμάρρους και τα ποτάμια της Φθιώτιδας.

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή για τον Σπερχειό ποταμό, η στάθμη του οποίου έχει ήδη ανέβει, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η κατάσταση να γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς ελέγχουν συνεχώς τη στάθμη του νερού και τις γέφυρες, ενώ κατολίσθηση είχαμε στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου στο ύψος της αερογέφυρας μετά τον Σταυρό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα