Και εδέησε… εναρμονισμός!

 

Ως γνωστόν, πριν από μερικούς μήνες οι κύριοι Πλατινί και Μπλάτερ καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους – έστω και προσωρινά, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού – διότι ο Κώδικας Δεοντολογίας της FIFA δεν επέτρεπε στους κόλπους της, ανθρώπους υπό το βάρος κατηγοριών.

Με βαρύτατες κατηγορίες εξακολουθούν να εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο της χώρας μας πολλοί Έλληνες παράγοντες, κάτι λοιπόν που δεν συμβάδιζε με τις ορίζουσες του καταστατικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, όμως, πιέσεις επί πιέσεων τόσο συγκεκριμένων ΠΑΕ, όσο και της Πολιτείας, οδήγησαν σε σειρά αποφάσεων και ενεργειών, που σήμερα, 14/7/2016, οδήγησαν την ΕΠΟ σε έγκριση του εναρμονισμού του Κώδικα Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας με αυτόν της FIFA.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δύο φορές έφτασε στα όρια του Grexit μέχρι να καταλάβουν στη FIFA πως δίχως πίεση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ υπάρχει πρόβλημα. Η επαναστατικότητα τριών ελληνικών ΠΑΕ, του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αλλά και η επιμονή του Σταύρου Κοντονή, οδήγησαν τη FIFA στο να αλλάξει στάση απέναντι στην ΕΠΟ και να φτάσει στο να απειλεί με ορισμό διοικούσας επιτροπής, κάτι που εξανάγκασε το Πάρκο Γουδή σε αυτή την ιστορική απόφαση.

Πλέον, το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε άλλη διάσταση, αφού άνθρωποι που κουβαλούν κατηγορίες στις πλάτες τους, απέχουν μία… καταγγελία μακριά, από το να τεθούν προσωρινά εκτός ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της ΕΠΟ βρίσκεται στην ουσία υπό κατάρρευση μετά από αυτή την εξέλιξη. Ήδη κάποιες ΠΑΕ είναι έτοιμες να προβούν σε καταγγελίες αν έστω ένα μέλος της ΕΠΟ με κατηγορίες εις βάρος του εμπλακεί με ορισμό μελών της ΚΕΔ. Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα