Και η AVIS θέλει τον.. Γερμανό της

Στα €320.000.000 αποτιμάται το deal

Με ένα deal που στο οικονομικό του σκέλος αποτιμάται στα €320.000.000 (237 εκατ. ευρώ είναι ο καθαρός δανεισμός και 83 εκατ. ευρώ η συμφωνηθείσα καταβολή μετρητών) ένα από τα μεγάλα brands στον εγχώριο κλάδο της ενοικίασης αυτοκίνητων, η ΑVIS, περνά σε… γερμανικά χέρια. Όχι, φυσικά, σε αυτά κάποιους Βερολινέζου επιχειρηματία αλλά σε εκείνα του Πάνου Γερμανού.

Επί της ουσίας το καλό… φύλο έχει τραβήξει από την τράπουλα η Virtus South European Fund συμφερόντων Λάμπρου Παπακωνσταντίνου (σ.σ. είναι ο ιδρυτής της πρώην χρηματιστηριακής εταιρείας «Π&Κ Χρηματιστηριακή») και «ποντάρει» για την εξαγορά στην Olympia Group του Πάνου Γερμανού και σε άλλους γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας βασικός μέτοχος της Avis θα είναι η Olympia αλλά το ύψος της συμμετοχής της θα εξαρτηθεί από τα κεφάλαια που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η Virtus South European Fund. Τα ρεπορτάζ του οικονομικού Τύπου κάνουν λόγο, πάντως, για ένα ποσοστό που θα κυμανθεί μεταξύ του 60%-70% για τον Π. Γερμανό και 30%-40% για τους υπόλοιπους.

Τα επόμενα βήματα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας είναι αφενός η έγκριση της εξαγοράς από τη «μαμά» Avis Budget Group, αφετέρου το «πράσινο φως» του ΤΧΣ (σ.σ. λόγω του ότι η εταιρείας ανήκει κατά 94% σε συστημική τράπεζα εν προκειμένω την Τράπεζα Πειραιώς), καθώς και η αντίστοιχη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ν.ΤΣ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα