Και μαζί και χώρια… (ίδια στεναχώρια)

«Και μαζί και χώρα, ίδια στεναχώρια» είναι οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού που ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία ο λαϊκός βάρδος Βασίλης Καρράς.

Το ρεφρέν του άσματος αντικατοπτρίζει πλήρως τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Με απλά ελληνικά, ενώ ως σύμμαχοι (;) – τι συμμαχία, αφού δεν λένε καλημέρα επί σειρά μηνών – συμπράττουν ώστε να κερδίσουν τις εκλογές της ΕΠΟ όταν διεξαχθούν, πίσω από την πλάτη τους ενός ο άλλος – κυρίως ο Σαββίδης – προσπαθεί την επόμενη μέρα των εκλογών και μετέπειτα να έχει εκείνος το πάνω χέρι στη διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Κι επειδή η «Άποψη» έχει τη δυσάρεστη – για πολλούς – συνήθεια να φανερώνει στους κάθε μορφής «χαχόλους» – Ενώσεις, ομάδες, παράγοντες, φιλάθλους – φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την άκρως αξιοσημείωτη πρακτική των δύο ανδρών.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Ως γνωστόν η σχέση Ιβάν – Τίγρη διερράγη τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω των εκλογών της ΕΟΕ, όπως – αποκλειστικά είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της η «Άποψη» – αφού ο Ιβάν πίσω από την πλάτη του Μελισσανίδη είχε δεσμευτεί να ψηφίσει ο Βαγγέλης Γραμμένος ως πρόεδρο της ΕΟΕ τον Ισίδωρο Κούβελο και όχι τον Σπύρο Καπράλο, που ήθελαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Σταύρος Κοντονής και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ιβάν κάτω από την πίεση του Πάνου Καμμένου – που ως γνωστόν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη… – και του Σταύρου Κοντονή, έκανε πίσω και ενημέρωσε το λιμάνι ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τη δέσμευσή του.

Προηγουμένως είχε ανταλλάξει, εκτός των ποντιακών φιλοφρονήσεων και πολλά «γαλλικά» με τον τίγρη με αποτέλεσμα από το Γενάρη να έχουν μηδενικές σχέσεις μέχρι την ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου τον Μάιο. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας συνέφαγαν με τον κορυφαίο ηγέτη του ποδοσφαίρου Γιάννη Δρόσο, ο οποίος – ως γνωστόν – εκτός της πρώτης ομολογίας του ότι «δεν γνωρίζει τίποτα από μπάλα», έκανε πρόσφατα ενώπιον των έκπληκτων προέδρων των Ενώσεων τη δήλωση ότι «δεν είναι του τζάμπα». Σκοπός του ήταν να δικαιολογήσει τον παχυλό μισθό από τα έσοδα της ΕΠΟ και όχι της UEFA, όπως διαρρέουν ο Φιλιππούσης και κάτι άλλα καλόπαιδα του Τύπου που ήταν στο pay roll της Ομοσπονδίας.

Το βράδυ του τελικού, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Ειδικά μετά το ξύλο της… αρκούδας που έφαγαν οι διαπιστευμένοι παράγοντες της ΑΕΚ από κάποιους εύσωμους Σέρβος (τουρίστες) που τυχαία (!) βρέθηκαν στα επίσημα με προσκλήσεις της ΕΠΟ και του ΠΑΟΚ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γκολ – ομορφιά που σημειώθηκε λόγω προσωρινής σκοτοδίνης του επόπτη Καλφόγλου και έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, με συνέπεια την επομένη ο δραμινός βοηθός να αυτοσυνταξιοδοτηθεί, με μοναδικό (;) εφ’ άπαξ τη δήλωσή του ότι εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο λόγω τύψεων από το γκολ που κατακύρωσε.

Ύστερα από όλα αυτά, ο Τίγρης έκοψε κάθε επαφή με τον Ιβάν και προετοιμαζόταν να κατέβει ακόμα και μόνος του στις εκλογές της ΕΠΟ.

Στην περίπτωση αυτή ο κίνδυνος να κερδίσει τις εκλογές η παράταξη Μαρινάκη ήταν πολύ μεγάλος. Το δίλλημα του Τίγρη περατώθηκε όταν σύσσωμη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχοντες Καμμένο, Κοντονή, Φλαμπουράρη, του διαμήνυσαν ότι δεν θα συγχωρούσαν κάποια πιθανή εκλογή προέδρου της ΕΠΟ με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας – βλέπε υποψηφιότητα Γιώργου Καλατζή – ή ενός «φωνακλά» που γνωρίζει, όμως, τα παραγοντικά του ποδοσφαίρου, όπως ο Ηρακλειώτης Νίκος Τζώρτοζγλου.

Έτσι σε επικοινωνία με τον Βαγγέλη Γραμμένο ρυθμίστηκαν κάθε μορφής λεπτομέρειες που αφορούσαν τη σύνθεση του νέου Δ.Σ.

Δηλαδή για να το κάνουμε πιο λιανά, έχουν ήδη καπαρωθεί οι θέσεις του αναπληρωτή προέδρου του εκτελεστικού γραμματέα, του προέδρου της ΚΕΔ – αν ισχύσει η σχετική διάταξη του καταστατικού – του προέδρου της επιτροπής για την Εθνική ομάδα κ.λ.π.

Με εκτίμηση της «Άποψης» που σπάνια πέφτει έξω, η παράταξη Σαββίδης – Μελισσανίδης θα πάρει 42-45 ψήφους – δηλαδή θα εκλέξει και τους 11 συμβούλους που προτείνονται από τις Ενώσεις, ενώ η παράταξη Μαρινάκη θα κυμανθεί από 23 έως 26 ψήφους.

Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα, δηλαδή τα θέματα που βάζουν – υπογείως βέβαια – απέναντι τους Ιβάν και Τίγρη.

Ας ξεκινήσουμε από τις εκλογές της ΕΠΣ Λάρισας. Ο επί δεκαετία πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Ζήσης Γρηγορίου και ένθερμος υποστηρικτής της παράταξης Μελισσανίδη – Σαββίδη με έντονη μάλιστα δραστηριότητα στον πόλεμο της παράταξης με τις πρώην διοικήσεις της ΕΠΟ – Γκαγκάτση, Πιλάβιο, Σαρρή, Γκιρτζίκη – είδε με έκπληξη ότι στις προκηρυχθείσες εκλογές έχει απέναντί του κάποιον ποδοσφαιρικό παράγοντα ονόματι Δημήτρη Μπουχλαριώτη με ισχνή επιρροή στα σωματεία του νομού κι ακόμα πιο ισχνή οικονομική δυνατότητα. Το μόνο του προσόν ήταν ότι δήλωνε ένθερμος οπαδός του ΠΑΟΚ…

Όπως ήταν φυσικό, ο Γρηγορίου ζήτησε εξηγήσεις από την παράταξή του και κυρίως από τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος του δήλωσε κατηγορηματικά (!!!) ότι η παράταξη δεν είχε καμία σχέση με το νεόκοπο αντίπαλό του, πλην όμως στις προεκλογικές του κινήσεις ο συμπαθής Ζήσης από τα μέχρι τότε σωματεία της επιρροής του, έπαιρνε το μήνυμα ότι για να τον ψηφίσουν χρειάζονται… μάλαμα κι επειδή, ως γνωστόν, μάλαμα και Μάλαμας είναι έννοιες απολύτως συνυφασμένες, στην τελική ευθεία υπερίσχυσε ο ΠΑΟΚτζής οπαδός και εκλέχθηκε για μία τετραετία πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας. Τα παραμύθια του Γραμμένου περί μη συμμετοχής της παράταξης στις εκλογές πήγαν περίπατο, όταν ως νομικός σύμβουλος του νέου προέδρου κατά τη διεξαγωγή των εκλογών εμφανίστηκε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ και της παράταξης Γραμμένου, Νίκος Κυρκούδης.

Οι μάσκες είχαν πλέον πέσει και ο Ζήσης Γρηγορίου έβλεπε ανάγλυφο το πραγματικό πρόσωπο της παράταξης που επί 10 χρόνια στήριζε. Γιατί όλα αυτά; Γιατί ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας δεν ήταν στο περιβάλλον Σαββίδη, αλλά είχε πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον Μελισσανίδη. Το συμπέρσμα που βγαίνει είναι ότι παρά το γεγονός ότι η παράταξη Σαββιδη – Μελισσανιδη θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ χωρίς καν να ιδρώσει, η μάχη στις εκλογές της Λάρισας δόθηκε μεταξύ Σαββίδη (που ασχολήθηκε) και Μελισσανίδη – που δεν ασχολήθηκε γιατί δεν χρειαζόταν – συνεργασία εταίρων στο ποδόσφαιρο για όσκαρ…

Το ίδιο και με τα ίδια όπλα επιχείρησε η παράταξη Σαββίδη – χωρίς συμμετοχή του Μελισσανίδη – και στις εκλογές της ΕΠΣ Κορίνθου. Ο Μιχάλης Τσιχριτζής, όμως, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και παρά τις… Μαλαματένιες υποσχέσεις στα σωματεία της Κορίνθου, εκείνα τον ψήφισαν. Κι εδώ γεννάται το ερώτημα ποιος ο λόγος κάποιος να σπαταλήσει χρόνο και Μάλαμα για να πάρει μία ακόμα Ένωση, όταν ήδη έχει τις διπλάσιες από αυτές που απαιτούνται για να κερδίσει τις εκλογές στην ΕΠΟ; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο Σαββίδης ενισχύει τη δυναμική του όχι μόνο απέναντι στην πλευρά Μαρινάκη, αλλά κυρίως απέναντι στον Τίγρη. Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για τα γραφόμενα όσον αφορά τις σχέσεις Μελισσανιδη – Σαββίδη, αρκεί να δει τις αναρτήσεις στα social media του υιού Σαββίδη, του Γιωργάκη, που αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει της διπλής μάχης με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ στο Γιουρόπα Λιγκ, με το ίδιο πάθος ευχήθηκε για νίκη και στην αντίπαλο της ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Κατά μάνα, κατά κύρη…

Επίσης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην αντίπαλο του Ολυμπιακού Παρτιζάν Βελιγραδίου επιδεικνύοντας γνήσιο… ελληνικό φίλαθλο πνεύμα. Για τον Παναθηναϊκό δεν έκανε καμία ευχή αν και διερευνάται η περίπτωση να προτάθηκε για διαιτητής του αγώνα με την Καμπάλα ο κύριος Κύζας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα